Monica Pop, anunțul trist după șapte ani de luptă cu cancerul. Prin ce momente trece: „Vin de la perfuzie”

Monica Pop face chimioterapie

Cunoscuta și îndrăgita Monica Pop, unul dintre medicii oftalmologi cu cea mai mare vizibilitate în România, a dezvăluit recent drama prin care trece. După o luptă îndelungată cu o boală grea, atunci când credea că a învins-o, cunoscutul medic a aflat că boala a recidivat, iar evoluția sa este relativă.

Monica Pop face în continuare ședințe de chimioterapie

În cursul serii de marți, Monica Pop a fost invitată la emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena3, acolo unde a avut o discuție deschisă cu alți medici prezenți în platou, printre care, medicul Alexandru Rafila și Adina Alberts.

Tema emisiunii a fost vaccinarea anti-Covid, pro și contra, iar în urma unor discuții aprinse, Monica Pop i-a rugat pe medicii prezenți să nu abordeze subiecte pe care nu le cunosc și nu le trăiesc.

În acel moment, medicul a declarat public că lupta sa cu cancerul nu s-a încheiat și nici nu știe când și dacă o va încheia. Mai mult, aceasta a povestit că la trei ani de la apariția bolii, atunci când credea că a învins-o, cancerul a recidivat, fiind nevoită să reînceapă tratamentul pentru cancer, printre care și ședințele de chimioterapie.

„Vin de la perfuzie. Şi vă rog frumos să nu spuneţi ceva ce nu ştiţi. Niciunul, niciodată(…) Sunt persoane oncologice care fac acest tratament toată viaţa, atât cât o au. Eu am întrebat cât tip mai fac şi mi-au spus ani şi ani. O să vedem”, a dezvăluit Monica Pop, arătând inclusiv urma lăsată de perfuzie.

Cum a descoperit că suferă de această boală

Monica Pop și-a deschis sufletul către oameni și a găsit curajul de a povesti cum a depistat această boală grea și care au fost simptomele cu care s-a confruntat. De asemenea, aceasta își recunoaște vina, și anume, aceea că inițial nu a dat importanță, crezând că este ceva trecător. Din păcate, șocul aflării cumplitei vești a fost puternic.

„Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva”. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita”, a povestit în urmă cu ceva timp Monica Pop, la Antena 3.

Medicul este renumit pentru intervențiile dese pe care le are cu privire la sistemul medical deficitar, fiind un susținătot al bolnavilor și al cetățenilor neîndeptățiți de autorități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI