Monica Pop, acuzații grave la adresa lui Nelu Tătaru: „Ajungem să internăm oameni care se îmbolnăvesc acolo”

Monica Pop, acuzații grave la adresa lui Nelu Tătaru: „Ajungem să internăm oameni care se îmbolnăvesc acolo”
Monica Pop, acuzații grave la adresa lui Nelu Tătaru: "Ajungem să internăm oameni care se îmbolnăvesc acolo"

Unul dintre cei mai renumiți medici oftalmologi, Monica Pop, a răbufnit după ce a auzit explicațiile ministrului Nelu Tătaru cu privire la rata de eroare a testelor COVID-19.

“Nu ar fi mai normal să îi testăm de două ori în loc să îi diagnosticăm cu un test?”

Monica Pop este unul dintre cadrele medicale care a ieșit cel mai des în față pentru a-și exprima dezacordul față de multe măsuri și acțiuni adoptate de PNL. În ultimul său mesaj, aceasta îl critică pe ministrul Sănătății pentru informația pe care a transmis-o cu privire la faptul că eroarea testărilor COVID-19 este de 3%.

Monica Pop susține că acest procent este mult prea mic în comparație cu cel al altor țări, chiar și al celor din Vest, astfel că rezultatele pot fi cu mult mai eronate decât până acum. Medicul consideră că o abordare mai corectă a acestei situații să fie testarea de două ori, acolo unde lucrurile nu sunt clare sau nu există simptome.

Ceea ce a spus domnul ministru e absolut incredibil. Pai, dacă la niște laboratoare din Vest procentul de testări false e de 30%, cum adică la noi e de doar 3%? Pai da cine suntem noi din punctul ăsta de vedere față de alte țări civilizate care au comunicat clar. E enorm acest procent.

Nu ne-am confruntat acum cu problema asta. Este o problemă de la început. Producătorii de teste au spus că rata de eroare e de 30 – 40%. Atunci nu ar fi mai normal să îi testăm de două ori în loc să îi diagnosticăm cu un test? Ajungem să internăm oameni despre care nu știm sigur că sunt bolnavi și se îmbolnăvesc acolo”, a scris aceasta într-o postare pe Facebook.

Monica Pop, revoltată din cauza erorilor testelor care pot îmbolnăvi mai mulți oameni

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală cere să se facă dreptate și să se acționeze conform normelor. Ea îl întreabă pe ministrul Sănătății de ce există o diferență între testele care se fac pentru internare și cele pentru externare.

Monica Pop consideră că pentru a avea un rezultat mai sigur este recomandat ca și la internare să se fac două teste, astfel un om sănătos nu ar mai intra în contact cu cei infectați.

Atunci, dacă pentru externare e nevoie de două teste negative succesiv, pentru confirmare de ce nu ar trebui tot două teste, pozitive succesiv, la 24 de ore interval? Nu aşa ar fi corect?

Normal ar fi ca orice test pozitiv să fie repetat după 24 de ore. La acelaşi sau la alt laborator. Ar fi muuult mai corect şi muuult mai puţin costisitor. Şi s-ar elimina marea majoritate a erorilor!

Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie fals şi să fie internat de sănătos! Perfect pentru a se infecta în contact cu adevăraţii pacienţi!„, a scris medicul Monica Pop, miercuri, pe pagina de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI