Monica Pop, acuzații grave despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”

Monica Pop, acuzații grave despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Monica Pop, acuzatii grave despre ultima masura impusa de autoritati

Monica Pop lovește din nou. Una dintre cele mai vocale prezențe din medicina românească a fost revoltată de felul în care, spune ea, sunt discriminați românii. Ce părere are reputatul medic despre persoanele care au certificat de vaccinare.

Monica Pop, acuzații grave despre ultima măsură impusă de autorități

Medicul Monica Pop a răbufnit, din nou, în direct la Antena 3. Reputatul doctor a vorbit, din punctul ei de vedere, despre irelevanța certificatului de vaccinare pentru persoanele care vor să participe la un eveniment care implică prezența unui grup mare de persoane.

Specialistul în oftalmologie declară că acest lucru nu i se pare normal și este discriminator față de persoanele care au decis să nu se imunizeze împotriva coronavirusului.

„Nu mi se pare normal absolut deloc ce se întâmplă. Să fie foarte clar. Orice om care se vaccinează, poate face boala. Ştie toată lumea asta, sau cine nu ştie, trebuie să afle: poate face boala. Deci, nu înţeleg la ce este folositor acest certificat de vaccinare, din moment ce personajul respectiv poate face boala şi o şi transmite.

Şi atunci, la ce foloseşte acest certificat de vaccinare, că nu am înţeles. Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala. Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal.

Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plăteşte asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test.

Ce spune Monica Pop despre restricțiile din pandemie

Monica Pop atrage atenția asupra nevoii românilor de a fi relaxați în contextul pandemic. Specialistul susține că există foarte multe restricții cu care ea nu este de acord, susținând că purtarea măștii și distanțarea socială sunt suficiente.

Este foarte scump testul. Mi se pare inadmisibil. Luăm cazul unui spectacol. Dacă o familie vrea să meargă la spectacol şi ar trebui să aibă test făcut, îşi pot permite să cumpere şi bilete şi să facă şi test? E posibil așa ceva? Actorii o să joace cu doi oameni în sală, dacă se întâmplă așa ceva. Eu cred că oamenii din țara asta au și dreptul la relaxare, după atâta vreme, după atâta stres, sperietură, atâta stare psihică proastă, pentru că asta este starea acestui popor în momentul actual.

Nici măcar acest lucru să nu fie liber pentru ei? Mască și distanțare nu ajunge? Și atunci când a fost voie, au fost spectacole, cu situația aceasta, cu mască și distanțare, s-a întâmplat ceva? S-a îmbolnăvit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distanțarea și masca, nu pot să înțeleg.”, a declarat Monica Pop la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI