Monica Pop, acuzații dure la adresa medicilor: „Dacă aș fi așteptat două săptămâni, m-ar fi tratat cu lumânarea”

Monica Pop, acuzații dure la adresa medicilor:
Monica Pop, acuzații dure la adresa unui medic cunoscut: "Dacă aș fi așteptat două săptămâni, m-ar fi tratat cu lumânarea"

Doctorul Monica Pop a criticat asupru decizia medicilor cu privire la tratarea pacienților care necesită doar intervenții de urgență. În ciuda faptului că este o perioadă grea și foarte aglomerată, mulți pacienți cu boli grave au nevoie în permanență de asistența medicilor și de tratamente.

Mai mulți bolnavi de cancer s-au adunat în curtea Institutului Clinic de Oncologie

Monica Pop este unul dintre cei mai cunoscuți medici oftalmologi din România, iar istoricul său medical este unul tumultos, în calitate de pacient. După o luptă grea cu cancerul, Monica Pop își arată indignarea față de afirmațiile anumitor medici care consideră că tratamentele bolnavilor de cancer ar putea fi amânate în această perioadă, neintrând în categoria intervențiilor de urgență.

Cea mai recentă situație este legată de afirmațiile domnului dr. Bogdan Tănase, directorul Institutului Oncologic, care a părut deranjat de mulțimea pacienților bolnavi de cancer, aflați în curtea Spitalului Fundeni. În cursul zilei de ieri, mai mulți pacienți au fost lăsați să aștepte la grămadă, fără ca aceștia să păstreze distanța sociaă între ei, creându-se un adevărat mediu de infectare cu COVID-19.

Ca scuză pentru cele întâmplate, directorul Spitalului Fundeni a declarat printre altele, că de vină sunt pacienții care s-au grăbit să vină la tratamente.

Două săptămâni e foarte mult pentru un bolnav de cancer

Medicul Monica Pop a fost consternată la auzirea celor declarate de medicul Bogdan Tănase care a învinovățit pacienții că s-au îngrămădit pentru a beneficia de tratamente vitale pentru viața lor.

În primul rând voiam să îi răspund domnului Horațiu Moldovan că mi-aș fi dorit să apară pe ecran ordinele prin care am fost împiedicați să internăm cazuri cronice. Aceste ordine sunt foarte clare pentru toată lumea. Am rămas consternată de afirmațiile domnului dr. Bogdan Tănase, pentru că eu sunt unul din cazurile la care s-ar fi așteptat într-o anumită etapă a bolii mele, două săptămâni, mi-ar fi spus profesorul că m-ar fi tatat cu lumânarea. Două săptămâni e foarte mult pentru un bolnav de cancer și așa ceva e inadmisibil să spună un medic oncolog”, a zis Monica Pop.

Monica Pop este împotriva termoscanării

Medicul nu este de acord cu aceste măsuri de prevenție care încalcă drepturile omului. Aceasta consideră că în acest moment al stării de alertă, măsurile atât de stricte nu își mai au sensul.

”Eu sunt împotriva oricărei impuneri. E un afront la adresa unui om să îi iei temperatura cu forța. În perioada de stare de urgență nu a fost termometrizarea pusă pe tapet, acum este, când e o perioadă mai ușoară, la fel cu masca. E deja ceva care nu se leagă.

După câte știu eu din legislație, nu e voie să faci niciun fel de act medical vreunui om care nu e de acord cu el. Atunci, aș fi mers pe ideea de convingere, nu de impunere. Pentru că omului care îi impui așa ceva, crede altceva. Ați văzut ce teorii ale conspirației sunt.

În al treilea rând, cuantumul de 37,3 temperatură e o aberație. Sunt oameni care au această temperatură în mod obișnuit. Eu cred că nu e o metodă bună. Consider eu că arată neîncredere în oameni. Acum sincer, ce fel de COVID e cu febră de 37,3”, a mai spus Monica Pop.

Urmăriți Playtech.ro și pe