Monica Pop a desființat-o! Jigniri fără precedent: ‘Mi se pare mizerabilă, este de noaptea minții’

Monica Pop a desființat-o! Jigniri fără precedent: ‘Mi se pare mizerabilă, este de noaptea minții’
Monica Pop, umilință supremă pentru Clotilde Armand

Renumitul medic oftalmolog, Monica Pop, a avut reacții fără precedent la adresa primarului Sectorului 1. În urma deciziei de a tăia finanțarea pentru cele patru spitale care aparțin de primăria pe care aceasta o conduce, sănătatea a milioane de români este în pericol. Fostul manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București nu a mai putut suporta această nepăsare și a acuzat-o fără milă pe Clotilde Armand.

Clotilde Armand face ceva “ce nimeni nu a mai făcut până acum”

Monica Pop nu contenește în a-și arăta indignarea cu privire la dezinteresul și lipsa de compasiune pe care Clotilde Armand o afișează pentru cetățenii care au votat-o, dar nu numai. În urma deciziei sale inexplicabile, mii de români se află în pericol, riscând să nu mai aibă spitale în care să se trateze.

După ce aceasta a anunțat decizia luată împreună cu colegii săi, privind tăierea finanțării pentru Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, sistemul medical devine mai șubred decât a fost vreodată.

În cadrul unei intervenții, Monica Pop trage un semnal de alarmă cu privire la efectele dezastruoase produse de primarul Sectorului 1 împreună cu partidul din care face parte.

„Este o lovitură! N-am crezut că se poate întâmpla aşa ceva. După cum vedeţi, face un lucru pe care nu l-ar fi făcut nimeni. Nu înţeleg. Nu ştiu cum partidul din care face parte nu spune nimic!

Este de noaptea minţii. Este o sumă care, pentru Primărie, nu reprezintă mare lucru. Era un ajutor foarte clar pentru spitale, având în vedere că noi plăteam energia electrică şi termică, ceea ce este foarte important”, a declarat șeful de secţie la Spitalul de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop.

Banii nu ajungeau fizic în cele patru spitale

Monica Pop și-a continuat discursul, explicând modul în care era folosită finanțarea din partea Primăriei. Medicul a dezvăluit că banii nu ajungeau în spitale, Primăria ocupându-se de toate achizițiile care erau necesare.

„Aveam şi o alocaţie bugetară fiecare spital. Ei ne întrebau ce vrem să facem cu banii şi rezolvau ei, deci nu ne dădeau nouă bani. Ne întrebau: ce aţi dori? Să reparăm? De exemplu, într-un an ne-au cumpărat generator, ceea ce e foarte important.

De fiecare dată ni se comunica alocaţia bugetară respectivă şi ne întrebau: ce doriţi să faceţi cu aceşti bani? Noi spuneam ce şi ei rezolvau problema. Era un ajutor foarte important”, a explicat medicul, potrivit bugetul.ro.

„Îi trimitem bolnavii să îi rezolve dânsa”

Monica Pop o avertizează pe Clotilde Armand că medicii din spitalele afectate vor fi obligați să trimită pacienții în suferință la Primărie, să îi ajute dumneai sau să le explice motivul pentru care nu mai au șansa unui tratament care să le ofere dreptul la viață.

Oftalmologul nu poate concepe cum o femeie trecută prin greutăți în viață, care mai este și mamă și rudă a unor persoane bolnave, se poate gândi să ia asemenea măsuri.

„Să ştie foarte bine doamna că dacă se va întâmpla că nu ne vom permite să plătim lucrurile ăstea, îi trimitem bolnavii să îi rezolve dânsa.

Dacă aşa crede de cuviinţă să lase copii, cel mai mare spital de pediatrie din ţara asta, să lase cel mai mare spital de Oltalmologie şi singurul din ţara asta cu problemele care sunt. Nu mai vorbim de Spitalul de Urgenţă Floreasca.

E leagănul medicinei româneşti spitalul acela. Spitalul de Arşi e unic şi el. Nu se poate aşa ceva. Am sperat să o dubleze, dar în niciun caz să o taie.

Cum poate să facă aşa ceva o doamnă care este şi mamă? Care are şi în familie oameni care au probleme. Nu pot să înţeleg cum a putut să facă un lucru de genul ăsta”, a adăugat Monica Pop, în direct la postul de televiziune RomaniaTV.

După ce deputatul USR, Adrian Wiener, a explicat că această acțiune este o „intrare în legalitate„, Monica Pop a etichetat această decizie ca fiind una demnă de dispreț: „Mi se pare mizerabilă această atitudine a doamnei să taie acest ajutor care era foarte necesar”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI