Moneda veche care se vinde cu 3.000 de lei pe internet. Caută prin casă, e probabil să o găseşti!

de: Ștefan R. Apostol
10 11. 2022

În acest an Regatul Marii Britanii a trecut prin cea mai grea perioadă, odată cu decesul Reginei Elisabeta a II-a. Încă de pe vremea Regelui George al IV-lea au fost emise mai multe monede cu chipul reginei în diferite ipostaze. Printre acestea era emisă în 1982 moneda cu chipul Reginei Elisabeta. Azi regăsim pe internet moneda veche care se vinde cu 3.000 de lei.

Ce efect are moartea reginei Elisabeta a II-a asupra lirei sterline

În urma decesului reginei Elisabeta a II-a sunt așteptate modificări ale monedei și timbrelor din Marea Britanie. În urma anunțului morții monarhului, Banca Angliei a anunțat planurile ulterioare pentru bancnotele și monedele cu imaginea reginei.

„Fiind primul monarh care a apărut pe bancnotele Băncii Angliei, portretele iconice ale reginei sunt sinonime cu unele dintre cele mai importante activități pe care le desfășurăm.

Bancnotele actuale care prezintă imaginea Majestății Sale Regina vor continua să aibă curs legal.

Un alt anunț privind bancnotele existente ale Băncii Angliei va fi făcut după ce va fi respectată perioada de doliu.”, anunța comunicatul băncii, imediat după decesul suveranei.

Pentru colecționari efectul, scontat de altfel, a fost creșterea valorii atât a bancnotelor, cât și a monedelor existente și care au chipul regretatei suverane. Printre monedele emise de-a lugul anilor se numără și moneda cu chipul Reginei Elisabeta de 20 de pence, emisă în 1982, ca monedă de celebrare a unei perioade importante din viața suveranei.

Vezi și: Bancnota care îți poate aduce 3.900 de lei. Caut-o prin casă, poate ți-a rămas de la bunici

Moneda cu chipul Reginei Elisabeta se vinde cu 3.000 de lei pe internet

Ca titlu informativ au fost bătute peste 740 de milioane de monede. De departe cele mai multe din orice an, probabil din cauza faptului că moneda a fost introdusă în 1982.

Pe eBay, de exemplu, oamenii le vând cu peste 3 lire sterline. Din nefericire, moneda cu chipul reginei este acceptată în magazine doar ca având o valoare de 20p. Cu toate acestea, au existat 5.000 de monede cu gaură și ar putea ajunge cu ușurință la 50 de lire pentru cumpărătorul potrivit. Totuși, moneda cu chipul Reginei Elisabeta valorează doar 20p la o casă de marcat.

Cum era de așteptat, colecționarii amatori, care dețin moneda din 1982, au profitat de actuala situație. Au scos din sertare moneda și au deci să o vândă pe site-urile de gen. Așa se face că, la o căutare pe Olx, am găsit moneda veche care se vinde cu 3.000 de lei pe internet. Conform descrierii utilizatorului, E valoroasă și o vând pentru colecționari.” Așa că, dacă din întâmplare, ai o astfel de monedă, caută prin casă, e probabil să o găseşti. Poți face bani frumoși cu ea.