Moneda românească de 20 de lei din 1991 se vinde cu o sumă fabuloasă. O mai ai acasă?

de: Mariana Olteanu
29 09. 2023

Nu mai este un secret faptul că te poți îmbogoți prin intermediul monedelor puse la vânzare pe OLX. Fără să știi, acestea îți pot aduce sume frumoase de bani. Mai nou, o monedă de 20 de lei din anul 1991 face furori printre colecționari. Iată ce sumă de bani poți obține din vânzarea acesteia.

Moneda care este la mare căutare de către români

Moneda de 20 de lei din 1991 este la mare căutare de către colecționari. Aceștia sunt dispuși să ofere sume mari de bani pentru a o avea în colecție. Însă, ce este atât de special la această monedă?

Se pare că aceasta a fost pusă spre circulație la data de 9 septembrie 1991. Cinci ani mai târziu a fost emisă o variantă rară a acestei monede. La acea vreme, au fost puse în circulație doar 500.000 de exemplare. Ulterior, la data de 1 iulie 2023, aceasta a avut o mare putere de circulație. Însă, cea căutată este, surprinzător, cea din 1991. Cei care o dețin se pot îmbogoți.

Citește și: Moneda din România care valorează o avere. Te poate face mai bogat cu 470.000 de lei

Prețul uriaș la care se vinde moneda de 20 de lei

În momentul în care-și doresc să adauge o nouă monedă la colecția lor, colecționarii urmăresc anunțurile de pe OLX sau de pe grupurile de Facebook. La o scurtă căutare, observăm că un utilizator al platformei pune spre vânzare moneda de 20 de lei cu bustului lui Ștefan cel Mare la prețul de 1.500 de lei. Totodată, vânzătorul precizează că este dispus să negocieze prețul.

„Monedă de douazeci de lei emisă în 1991, cu efigia lui Ștefan Cel Mare, în stare foarte bună”, se arată în anunțul de pe internet.

Nu este singura monedă care se vinde la un asemenea preț. Se pare că, un român cere pentru o monedă de 25 de bani din anul 1982, 5.000 de lei. La rândul ei, aceasta este cunoscuută pentru avers. Se pare că, pe fața acesteia apare stema republicii – „REPUBLICA SOCIALISTA ROMANIA”

Citește și: Moneda care a ajuns să coste o mică avere. E românească, e foarte posibil să o ai prin casă

De ce este moneda cu bustul lui Ștefan cel Mare atât de vânată?

La rândul ei, și această monedă prezintă câteva lucruri cu care se poate mândri. Cu un diametru de 24 de milimetri, o grosime de 1.70 de milimetri și o greutate de 5 grame, celebra monedă a avut un tiraj de 43.200.000 de piese. Aceasta atrage atenția prin designul gândit de Constantin Dumitrescu.

Citește și: Moneda din România care a ajuns să coste o avere. Se vinde cu 10.000 de lei, motivul pentru care e atât de scumpă