Moneda pe care internauţii cer 50.000 de euro. E recentă, dar are ceva special. Vezi dacă o ai şi tu

de: Ionuț Vieru
24 05. 2024

Unele monede pot valora sume importante de bani. De regulă, cei care sunt dispuși să plătească mii sau chiar zeci de mii de euro sunt colecționarii. O monedă a ajuns să valoreze 50.000 de euro.

Cea mai valoroasă monedă din România

Monedele vechi și foarte rare au un preț foarte mare. Colecționarii le adoră și sunt dispuși să plătească sume enorme pe acestea. Pentru unii au valoare sentimentală, în timp ce pentru alții este doar o afacere.

De regulă, însă nu este o regulă strică, monedele de colecție cresc în valoare de-a lungul timpului, la fel ca și ceasurile, de exemplu. Monede foarte rare și scumpe puteți găsi pe diferite site-uri de vânzare, precum OLX.

Cu doar o zi în urmă, o persoană a scos la vânzare o monedă de doi euro cu „s în stea”. Acesta nu vrea nici mai mult nici mai puțin de 50.000 de euro. O sumă fabuloasă pentru o monedă.

„Vând monedă valoroasă de doi euro cu s în stea”, aceasta fiind toată descrierea anunțului.

Moneda de 2 euro care te poate îmbogăți

Monedele de 2 euro pot fi foarte valoroase, iar de cele mai multe ori costă mii de euro. Cea mai scumpă monedă euro a fost tranzacționată pe Ebay cu aproape 200.000 de euro, fiind vorba despre o monedă belgiană de 2 euro.

În unele cazuri, acestea pot fi ștampilate greșit, ceea ce le face extrem de valoroase. Cea mai rară greșeală de tipărire este așa-numitul „ou prăjit”, mai exact, interiorul monedei este puțin mai bombat decât inelul exterior.

În alte cazuri, inscripțiile de pe marginea monedei nu se potrivesc cu simbolurile. De exemplu, combinația dintre moneda irlandeză cu inscripția de pe margine a Olandei.

De asemenea, unele monetării au ratat aderarea României și Bulgariei în 2007, iar în loc să scrie o hartă actualizată a UE, vechea hartă a continuat să fie folosită.

Alte monede foarte valoroase sunt monedele euro din mini-state sunt deosebit de valoroase: San Marino, Vatican, Andorra sau Monaco.