Moneda în care trebuie să îşi păstreze economiile toţi românii. Regula de aur dezvăluită de un economist

Moneda în care trebuie să îşi păstreze economiile toţi românii. Regula de aur dezvăluită de un economist
Regulile de aur pentru a-ți gestiona economiile

Sfaturile de gestionare, când vine vorba de economiile personale, se găsesc oriunde în zilele noastre. Dar, în ciuda tuturor sfaturilor, ideilor și noilor instrumente digitale pentru a vă gestiona economiile, exită patru reguli de aur care nu se vor schimba niciodată.

Regulile de aur pentru a-ți gestiona economiile

Programele de știri, canalele de știri de afaceri, site-urile financiare online și chiar prietenii și familia sunt dornici să-și împărtășească opiniile despre modul în care ar trebui să vă gestionați economiile. Asta nu înseamnă că nu sunt idei bune. Cu toate astea există, conform specialiștilor, patru reguli simple pentru ați gestiona economiile într-un mod eficient.

Regula de aur nr. 1: nu cheltuiți mai mult decât produceți. Așa aveți economiile asigurate

Gestionarea banilor, când vine vorba de economiile voastre,  începe cu această regulă. Dacă cheltuiți întotdeauna mai puțin decât câștigați, economiile voastre vor fi întotdeauna în stare bună. Înțelegeți diferența dintre nevoi și dorințe, trăiți cu venitul pe care-l aveți și nu luați nicio datorie inutilă.

Regula de aur nr.2: Planificați întotdeauna viitorul

Obișnuiește să economisești bani plătind mai întâi serviciile curente. În ziua de plată, transferați bani în contul de economii chiar înainte de a plăti facturi. Multe bănci vă vor permite să configurați un transfer recurent de la verificare la economiile voastre prin intermediul serviciilor bancare online, astfel încât să puteți economisi banii.

Regula de aur nr. 3: faceți ca economiile voastre să crească

Odată ce economiile tale încep să se acumuleze, ar trebui să găsești modalități de a-ți crește banii prin investiții. Acest lucru este deosebit de important pentru strategiile de economii pe termen lung, cum ar fi planificarea pensionării.

Există multe instrumente de investiții disponibile la diferite niveluri de risc. Asigurați-vă întotdeauna că înțelegeți cu atenție tipul de produs în care investiți. Amintiți-vă, vă este timpul pentru pensionare și pentru alte obiective pe termen lung când începeți să vă gândiți la economiile voastre și investind cât puteți și cât mai devreme.

Regula de aur nr. 4: nu-ți schimba economiile într-o altă monedă, dacă nu este necesar

O altă regulă, la fel de importantă, spun specialiștii, este să nu schimbăm economiile într-o altă monedă, doar de dragul de a o face. De preferat este să-ți păstrezi economiile exact în moneda în care-ți încasezi salariul. Economistul Adrian Câciu este de părere că această regulă este, de fapt, cea mai importantă.

„Regula de aur e că economiile le ții în moneda în care câștigi și în funcție de ce vrei să faci cu ele. Dacă ai economii pe care le-ai pus de o parte pentru o vacanță într-o țară europeană, e bine să ai câteva sute/mii de euro puși.

În schimb, dacă economiile pe care le ai vizează chestiuni de cumpărat în țară, nu are absolut niciun rost să-i schimbi în altă valută și cel mai bine e să îi păstrezi în lei“, a precizat pentru DC News, economistul Adrian Câciu.

Concluzie

Respectarea acestor reguli simple vă va ajuta să vă mențineți finanțele într-o formă bună, dar înțelegem că detaliile despre bani uneori se pot complica puțin. Știați că sfaturile și expertiza financiară sunt la fel de apropiate ca banca la care aveți economii?

Bancherii sunt instruiți să răspundă la o gamă largă de întrebări financiare. Majoritatea sunt dornici să vă ajute să vă atingeți obiectivele și visele financiare, așa că mergeți la unul dintre centrele financiare ale băncii unde aveți depozitele de economii și discutați cu un bancher astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI