Moneda din România care valorează o avere. Te poate face mai bogat cu 470.000 de lei

de: Manolică Anca
21 09. 2023

În ultima perioadă, colecționarii de bani vechi iau cu asalt platformele de social media și site-urile specializate pe care sunt publicate diferite anunțuri de vânzare. Iar asta pentru că tot mai mulți amatori încearcă să vândă bancnote sau monede rare, pe care le au prin casă. Descoperă ce monedă din România valorează astăzi o avere.

Moneda din România care se vinde cu 470.000 de lei

Dacă și tu deții bancnote sau monede vechi, sub nicio formă nu trebui să le arunci. În ultima vreme, tot mai mulți colecționari caută să le achiziționeze, iar prețurile la care se vând pe internet sunt extrem de tentante. Prin urmare, ele îți pot umple buzunarele, fără prea mult efort.

Fenomenul de vânzare a banilor vechi a căpătat tot mai mare amploare în ultimii ani, aceștia ajungând să se vândă la prețuri piperate. Marii colecționari sunt dispuși să plătească o avere pentru a îi putea adăuga la colecție, astfel că poate deveni o afacere profitabilă. În timp ce unii țin cu dinții de ei, alții îi scot la vânzare și câștigă de pe urma lor.

Este din anul 1994

Pe internet, site-urile de anunțuri abundă în oferte de exemplare vechi de vânzare. Recent, un român a publicat un anunț în care vine o monedă veche, pentru care cere nu mai puțin de 470.000 lei. Aceasta este din anul 1994 și prezintă chipul lui Alexandru Ioan Cuza.

”Monedă 50 lei din anul 1994 (Alexandru Ioan Cuza) Moneda în scurt timp a devenit ce-a mai căutată în România, având o valoare sold estimată de colecționari la 100.000€.”, este anunțul vânzătorului de pe site.

Moneda din România care valorează o avere

Citește și: Moneda din România care se vinde cu sume astronomice. E din anii ’90, se cer zeci de mii de lei pe ea

Vânzarea de bani vechi, o afacere profitabilă

Vânzarea de astfel de bani vechi a devenit o modalitate interesantă și ușoară de a câștiga sume frumușele de bani, mai ales în perioade de criză.

Ba mai mult, unele studii au arătat că, în ciuda provocărilor economice, aceasta este unica industrie care nu a înregistrat eșecuri majore.

Te-ar mai putea interesa și: Bancnotele de care trebuie să scapi repede, se scot din circulaţie. E foarte posibil să le ai şi tu în casă!