Moneda din România care a ajuns să coste o avere. Se vinde cu 10.000 de lei, motivul pentru care e atât de scumpă

de: Manolică Anca
23 09. 2023

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că vânzarea de monede și bancnote vechi a devenit una extrem de profitabilă. Colecționarii de bani vechi iau cu asalt platformele de social media și site-urile specializate pe care sunt publicate diferite anunțuri de vânzare. Descoperă ce monedă din România valorează astăzi o avere.

Moneda din România care se vinde cu 10.000 de lei

Dacă și tu deții bancnote sau monede vechi, sub nicio formă nu trebui să le arunci. În ultima vreme, tot mai mulți colecționari caută să le achiziționeze, iar prețurile la care se vând pe internet sunt extrem de mari. Prin urmare, ele îți pot umple buzunarele, fără prea mult efort.

Fenomenul de vânzare a banilor vechi a căpătat tot mai mare amploare în ultimii ani, aceștia ajungând să se vândă la prețuri piperate. Marii colecționari sunt dispuși să scoată bani grei din buzunar pentru a îi putea adăuga la colecție, astfel că poate deveni o afacere profitabilă. În timp ce unii țin cu dinții de ei, alții îi scot la vânzare și câștigă foarte bine de pe urma lor.

Datează din anul 1884

Pe internet, site-urile de anunțuri abundă în oferte de exemplare vechi de vânzare. Recent, un român a publicat un anunț în care vine o monedă veche, pentru care cere nu mai puțin de 10.000 lei. Aceasta este din anul 1884 și prezintă chipul Regelui Carol I.

”Monedă 5 lei 1884, foarte rar în această stare, achiziționat la licitații internaționale. Prețul nu este negociabil.”, este anunțul vânzătorului de pe site.

Moneda din România care se vinde cu 10.000 de lei

Citește și: Moneda din România care se vinde cu sume astronomice. E din anii ’90, se cer zeci de mii de lei pe ea

Vânzarea de bani vechi, o afacere profitabilă

Vânzarea de astfel de bani vechi a devenit o modalitate interesantă și ușoară de a câștiga sume frumușele de bani, mai ales în perioade de criză.

Ba mai mult, unele studii au arătat că, în ciuda provocărilor economice, aceasta este unica industrie care nu a înregistrat eșecuri majore.

Citește și: Moneda din 1994 care se vinde cu 23.000 de lei. E românească, e foarte posibil să o ai şi tu