26 oct. 2021 | 14:22

Moneda care se vinde pe OLX cu 6.000 de euro. Multor oameni nu le-a venit să creadă când au văzut

Diverse
Moneda care se vinde pe OLX cu 6.000 de euro. Multor oameni nu le-a venit să creadă când au văzut
Monede de colecție vândute pe sume foarte mari

Unele ediții limitate de monede pot obține până la 50 de ori valoarea lor la licitație datorită rarității lor. Există și în România potențiali vânzărotir și, deopotrivă, cumpărători dispuși să plătească sume mari pentru astfel de monede.

Monede de colecție vândute pe sume foarte mari

Marii colecționari numismatici sunt în permanență la vânătoare de monede rare. Diferitele monede scoase la vânzare ar putea conține o recompensă în valoare de mii de euro. Pe piețele de gen, fie din Italia, Grecia sau chiar România sunt potențiali vânzători, dar și colecționari, care vând și cumpără colecții rare pentru câteva mii de euro.

Moneda italiană de 1 cent care s-a vândut cu peste 6.000 de euro

În 2002, Zecca di Stato, institutul italian care produce monede, pașapoarte și timbre poștale pentru Italia, a ștampilat accidental câteva mii de monede italiene de 1cent pe spații de 2 cenți, ceea ce înseamnă că a fost folosită o monedă greșită. Aceste monede „greșite” prezentau Mole Antonelliana din Torino pe revers, spre deosebire de cetatea Castel del Monte din Puglia din secolul al XIII-lea, care era în mod obișnuit etichetată pe spate.

Deși autoritățile italiene au încercat să recheme monedele, unele dintre ele au rămas în circulație. În cele din urmă s-au întors la casele de licitații unde pasionații de colecție de monede au oferit mii de euro pentru aceste monede unice.

Într-o licitație din 2013, una dintre aceste monede rare s-a vândut cu 6.600 de euro, fiind crescută de la valoarea sa de pornire de 2.500 de euro de către pasionați entuziaști.

Monedă de 2 euro vândută în Grecia cu 1.000 de euro

O monedă grecească de 2 euro a fost vândută pentru 1.000 de euro pe site-uri precum eBay. Deși moneda prezintă o scenă de mozaic care a apărut pe fiecare monedă grecească de 2 euro de când s-a alăturat blocului în 2001, o scenă spartană o înfățișează pe prințesa Europa răpită de zeul Zeus sub forma unui taur. Deși monedele sunt grecești, câteva alese au fost de fapt bătute în Finlanda și sunt etichetate cu o stea mică în partea de jos, cu un „S” în mijloc. S înseamnă Suomi, care este cuvântul finlandez pentru Finlanda.

Un român vinde 20 eurocenți din 2002 cu 6.000 de euro

Celebrul site de vânzări și cumpărări OlX are vânzători și colecționari de monede rare. Așa se face că un român a scos la vânzare o monedă rară de 20 de eurocenți, emisă în 2002. Valoarea monedei, conform vânzătorului, este de nu mai puțin de 6.000 de euro, având explicația „Această monedă emisă în Italia acum 15 ani, valorează în prezent 6000 de euro”.

Deși OlX nu are un sistem de licitații, este clar oricum că valoarea monedei este una extrem de mare. Deocamdată nu se știe dacă există cineva interesat de achiziția monedei, dar astfel de „produse” se găsesc din ce în ce mai multe.

Cele mai valoroase 4 monede din lume

Sunt unele dintre cele mai valoroase monede din lume, dar nu sunt toate limitate la muzee și colecționari privați bogați. Câteva dintre acestea s-ar putea să apară în pernele tale canapelei.

1. Dolarul de argint din 1794

Dolarul de argint 1794 Flowing Hair s-ar putea să se afle în topul celor mai scumpe monede vândute vreodată, cel puțin pentru moment. Unii experți cred că a fost primul dolar de argint lovit de Monetăria SUA. Partea din față prezintă un profil Lady Liberty cu părul desfăcut.

Reversul prezintă un vultur american. Mai puțin de 1.800 dintre aceste monede au fost produse vreodată. Un expert estimează numărul de monede rămase este între 120 și 130, deci este destul de rar. Moneda s-a vândut la licitație pentru puțin peste 10 milioane de dolari în 2013.

2. Dubloonul Brasher din 1787. Monede de 7 milioane de dolari

Brasher Doubloon a fost realizat de Ephraim Brasher, un aurar și argintar din New York, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Fața monedei arată un sigiliu de stat cu un soare care răsare, în timp ce reversul arată vulturul american cu un scut. Moneda este deja rară, dar anumite versiuni ale acesteia au adus o varietate de prețuri, în funcție de caracteristicile lor specifice.

O vânzare din 2011 a văzut o versiune a dubloonului cu semnătura EB a lui Brasher și a costat aproape 7,4 milioane de dolari. O vânzare privată din 2018 a unui alt dublon cu semnătura EB a fost de peste 5 milioane de dolari, potrivit Coin World.

3. Fugio din 1787. Primele monede în America

Centul Fugio nu a stabilit tipul de recorduri astronomice ca primele două monede de pe această listă. Poate fi totuși o colecție scumpă și are o istorie interesantă. Centul Fugio, cunoscut și sub numele de centul Franklin, după părintele fondator Benjamin Franklin, ar fi putut fi prima monedă circulată în nou-formatele Statele Unite ale Americii.

În conformitate cu umorul lui Franklin, moneda arată un soare și un cadran solar cu motto-ul latin „fugio”, sugerând că soarele și timpul zboară. În partea de jos, moneda scrie „ai grijă de treburile tale”, o invocare pentru purtător să acorde literalmente atenție afacerilor sale. Reversul monedei are motto-ul „Suntem unul” cu 13 verigi într-un lanț pentru a simboliza primele 13 state ale Americii.

Specialiștii sugerează că ați putea cumpăra un cent Fugio pentru câteva sute de dolari, făcându-l relativ accesibil pentru o monedă cu o istorie atât de interesantă. Monedele în stare mai bună pot costa câteva mii de dolari și poate chiar până la 10.000 de dolari, în timp ce variante extrem de rare se pot vinde cu zeci de mii.

4. Dinarul de aur omeiazi de 723. Monede unice vândute pentru milioane de dolari

Dinarul de aur omeiazi de 723 este una dintre cele mai apreciate monede islamice. A fost bătut din aurul extras într-o locație deținută de calif. Moneda poartă marcajul „mina comandantului credincioșilor” și este prima monedă islamică care menționează o locație din Arabia Saudită. mai există câteva exemplare ale monedei există, potrivit experților.

În 2011, moneda a scos la licitație aproximativ 6 milioane de dolari, a doua cea mai scumpă vândută vreodată la licitație. În 2019, o altă versiune a monedei a fost vândută pentru aceeași sumă.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie 2024
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro