Moneda care se vinde cu 90.000 de lei pe internet. Nu e veche, mulţi colecţionari o doresc!

de: Ștefan R. Apostol
24 02. 2023

Pentru că azi vorbim de moneda care se vinde cu 90.000 de lei pe internet, trebuie să vă spunem că doar foarte rar și cu mult noroc pot fi puse în circulație monede de acest tip sau chiar monede comemorative. În cazul de față, moneda nu este veche, dar mulți colecționari s-ar putea să și-o dorească. Așa că, dacă te-am făcut curios, citește mai departe și află despre ce monedă rară este vorba.

Republica Slovenia, membră UE din 2004

La 10 iunie 1996, Slovenia a solicitat în mod oficial deschiderea negocierilor privind acordul de cooperare, ulterior, pe 11 noiembrie 1996, Slovenia și UE au semnat un acord comercial interimar, care a intrat în vigoare în anul următor. Odată cu acesta, a intrat în vigoare și partea din acord referitoare la comerț, care definea zona de liber schimb între Slovenia și statele membre.

La 16 iulie 1997, Comisia Europeană a prezentat un aviz privind țările candidate la aderarea la UE, cunoscut sub numele de „Agenda 2000”, iar, întrucât avizul privind Slovenia a fost favorabil, în decembrie 1997, Slovenia a fost inclusă în prima rundă de țări pentru începerea negocierilor, care au început oficial la 31 martie 1998 și s-au încheiat la sfârșitul anului 2002 cu un acord privind condițiile de aderare a Sloveniei.

Înainte de aderare, Slovenia și-a adaptat legislația la reglementările UE, cu excepția domeniilor în care au fost convenite anumite excepții și perioade de tranziție în cadrul negocierilor. Cu un an înainte de aderarea din 2004, statul sloven a demarat un amplu reerendum, iar la data 23 martie 2003, majoritatea cetățenilor sloveni au votat în favoarea aderării Sloveniei la UE în cadrul referendumului privind aderarea Sloveniei la UE și, la 1 mai 2004, Slovenia a devenit membru cu drepturi depline al UE după finalizarea procesului de aderare.

Odată cu aderarea, Slovenia a trecut rapid și la implementarea monedei europene ca monedă de circulație, proces care a durat până în 2007, când au început să apară primele monede slovene europene.

Vezi și: Moneda care se vinde cu aproape 100.000 de lei pe internet. Te îmbogăţeşti dacă o găseşti prin casă, caută bine!

Care este moneda care se vinde cu 90.000 de lei pe internet

Dacă ești colecționar și știi câte ceva despre emisiile numismatice europene, știi că, doar foarte rar și cu mult noroc pot fi puse în circulație monede de 2 euro sau chiar monede comemorative din Republica Slovenia de 2 euro pot fi găsite pe piață. Dar, la o căutare pe site-uri, precum OlX, am găsit deja câteva monede slovene, printre care și moneda care se vinde cu 90.000 de lei pe internet. Nu ar trebui să fie o problemă să ceri unui comerciant de monede să umple golurile care sunt încă prezente în colecția ta, cum este și cazul de față.

Utilizatorul care a scos această monedă la vânzare spune că „Vând moneda 2 euro Slovenia cu foarte multe erori”, dar, deși prețul poate fi unul mare, te asigurăm că moneda în cauză este una extrem de rară. În ciuda tuturor monetăriilor care au produs monede slovene de 2 euro, cunoaștem doar foarte puține monede cu erori. În opinia noastră, modelele de monede din Republica Slovenia se numără printre cele mai bune, cele mai frumoase monede din întreaga zonă euro, iar cifrele de tiraj sunt, de obicei, sub un milion de bucăți.

Așa că, dacă te gândești să cumperi moneda care se vinde cu 90.000 de lei, sau dacă te gândești să vinzi o astfel de monedă, ai toate șansele să te îmbogățești. baftă!