Moneda care se vinde cu 75.000 de lei pe internet. Te îmbogăţeşti înainte de Crăciun, caută bine prin casă!

Moneda care se vinde cu 75.000 de lei pe internet. Te îmbogăţeşti înainte de Crăciun, caută bine prin casă!
Ce moneda rara se vinde cu bani multi pe OLX

Unii dintre colecționarii de monede fac bani mulți din vânzarea lor. Toți vânzătorii se laudă că produsele scoase de ei la vânzare sunt rare, astfel că percep sume mari de bani pe ele, chiar dacă sunt de producție recentă. La fel se întâmplă în cazul unui anunț de pe OLX, în care proprietarul cere pe o astfel de monedă circa 75000 de lei.

Monedele care se vând cu 30000 de euro pe OLX. Sunt din 2002, dar proprietarul spune că sunt rare

Un anunț de pe internet vizează vânzarea a două monede rare, potrivit vânzătorului, de producție recentă, repectiv din 2002.

Pe fiecare din cele două monede de 20 de eurocenți, emise în anul 2002, propiretarul solicită 15000 de euro, spunând doar că acestea sunt în stare bună.

Anunțul vânzătorului de monede rare

„Monede 20 eurocenți rare în stare foarte bună.2002 M.A.C. Detalii la tel 07********49. Prețul este per bucata”, se rezumă a spune vânzătorul în anuțul de pe OLX.

Pe aversul monedel de 20 de eurocenți se prezintă Uniunea Europeană înainte de extinderea sa de la 1 mai 2004, în timp ce pe revers moneda înfăţişează o sculptură a lui Umberto Boccioni, care a fost liderul şcolii futuriste italiene.

Ce caracteristici mai au monedele de 20 de eurocenți din 2002

De asemenea, acest tip de monede au 22.25 mm în diametru și o grosime de 2.14 mm. Masa monedei de 20 de eurocenți emisă în 2002 este de 5,74 de grame.

Aceleași monede, pe alte site-uri, prețuri mult mai mici

Pe de altă parte, chiar dacă nu de dată recentă, unii proprietari vindeau pe okazii.ro aceleași monede, dar cu prețuri mult mai mici. Monedele de 20 de eurocenți din 2002 aveau prețuri de 60 de euro, respectiv 12 lei.

Cea mai scumpă monedă vândută vreodată-„Double Eagle”

Pe de altă parte, cea mai scumpă monedă din lume vândută vreodată este o monedă americană din aur, de colecţie.

Aceasta a fost vândută în 2021 cu 18,87 de milioane de dolari în cadrul unei sesiuni organizate de casa de licitaţii Sotheby’s la New York.

„Double Eagle” a depășit ca valoare dolarul din argint „Flowing Hair”

Exemplarul face parte din ultima serie din aur, numită „Double Eagle” și a fost emisă de Monetăria Statelor Unite în anul 1933.

Aceasta a devenit cea mai scumpă monedă din lume, în faţa dolarului din argint „Flowing Hair”, emis în anul 1794 și care s-a vândut pentru 10 milioane de dolari în anul 2013.

Moneda Double Eagle, cu o valoare iniţială de 20 de dolari, reprezintă imaginea unei femei care simbolizează libertatea pe avers şi un vultur în zbor pe revers. Ambele desena au fost făcute de sculptorul american Augustus Saint-Gaudens.

Urmăriți Playtech.ro și pe