Moneda care îți poate aduce 50.000 de euro. Detaliul care o face atât de prețioasă

de: Andrei Simion
15 04. 2023

Ai auzit despre moneda care îți poate aduce 50.000 de euro? Este foarte specială. În ultimele zile a devenit virală pe internet. Mulți au rămas surprinși de prețul cu care a fost expusă la vânzare, însă prezintă câteva aspecte ce o fac prețioasă. Dacă o ai acasă, nu o arunca. Ține minte, totuși, că valoarea acestei piese depinde de ofertele ce pot fi foarte fluctuante.

Moneda care îți poate aduce 50.000 de euro

Fără îndoială, nu este prima dată când auzi despre vânzări de monede sau bancnote vechi ce te pot îmbogăți. În ultimii ani, românii expun la vânzare astfel de exemplare și unii dintre ei chiar reușesc să își mărească veniturile. Colecționarii de bani vânează întotdeauna bănuți rari și speciali pe piață.

Vânzarea de monede vechi poate fi o afacere profitabilă și pentru tine, dacă ai cunoștințele și resursele potrivite pentru a te dezvolta. Primul pas este să cercetezi monedele pe care le ai acasă. Determină cât de vechi sunt, cât de rare, precum și care este starea în care se află. Poți consulta un expert în acest sens.

Există diverse platforme unde poți să vinzi astfel de bani vechi. Magazinele de monede sau casele de licitații sunt doar două dintre opțiunile pe care le ai. Mulți preferă să le comercializeze în mediul online, pe platforme precum OLX sau E-bay. Într-un astfel de spațiu și-a încercat norocul și un utilizator care a oferit spre vânzare o monedă la 50.000 de euro.

Este vorba despre o monedă cu o valoare colosală – nu doar din punct de vedere financiar, ci și istoric. Germania este țara de origine a acestei bijuterii vânate de colecționari. Dacă știi că ai putea să o ai acasă, nu o arunca! Profită de ea pentru a-ți majora veniturile financiare. Se vinde cu până la 50.000 de euro pe internet.

De ce toți colecționarii o caută, de fapt

Moneda este de 1 cent euro, realizată în anul 2002, în Germania. Rolf Lederbogen este arhitectul și designerul banului. Tot el a proiectat și monedele de 2 și 5 cenți pentru mai multe mărci poștale din țara amintită.

Piesa de 1 cent euro reprezintă un simbol al dreptății și al puterii pentru poporul german. Și în prezent semnifică victoria, prezentând gravate, pe verso, frunză de stejar și două ghinde. Frunza de stejar a fost realizată sub formă de amintire a motivului care împodobea cândva pfennig, o monedă divizionară a mărcii germane.

Această monedă are o particularitate care o face foarte specială: a fost bătută într-un oțel distinct, deci are o culoare radical diferită de cea a celorlalți bani. La acest aspect se adaugă frunza de stejar despre care am amintit deja și care este înconjurată de stelele ce fac trimitere la Uniunea Europeană.

Mai există un detaliu aparte la moneda de 1 cent euro, proiectată în 2022: pe marginea sa prezintă o expresie mai puțin întâlnită pe bani, anume „Laisvé, Vienybé, Gerové” sau „Libertate, unitate, bunăstare”.