Moneda care îți poate aduce 400 de euro. Cine o are în casă e norocos

de: Mariana Olteanu
04 08. 2023

O monedă a ajuns să coste o avere! Cei care o dețin, pot câștiga o sumă frumoasă de bani din vânzarea acesteia. Una dintre cele mai râvnite monede de către colecționari este cea de 1 euro. Aceasta se vinde la sume colosale pe OLX.

Ce este așa special la această monedă?

Foarte multe persoane obișnuiesc să păstreze de dragul trecutului lucruri mai vechi. Acum, acestea îți pot aduce o avere. Colecționarii ar trebui să verifice dacă au prin colecția lor și o monedă rară de 1 euro.

Se pare că anumiți oameni sunt dispuși să ofere chiar și 400 de euro pentru o avea în colecție. Însă, este vorba despre o anumită monedă, mai exact, cea de la emisă în 2007 la Monaco.

Moneda este una foarte ușor de recunoscut datorită prezenței siluetei Prințului Albert al II-lea. Însă, foarte multe persoane se întreabă de ce o astfel de monedă are o valoarea atât de ridicată.

Specialiștii au dezvăluit și motivul. Potrivit acestora, în urma unei erori de tastare, această piesă a ieșit complet netedă, fără niciun semn pe ambele părți. De aceea, a fost retrasă destul de rapid din circulație și au rămas doar 2000 de exemplare.

Se pare că aceasta este destul de rară. Din acest motiv, e necesar să cauți cu atenție în sertare și să vezi dacă încă o mai deții.

Te-ar putea interesa și: Moneda de 100 de lei, cu chipul lui Mihai Viteazu, se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX. Ce preț are în 2023

Ce sumă poți obține din vânzarea acestei monede?

Cei care dețin o astfel de monedă și o pun spre vânzare pot obține o sumă de 400 de euro. În total, există 2000 astfel de exemplare.

Însă, aceasta nu este singura monedă pentru care colecționarii sunt tentați să scoată sume mari din buzunar. Printre ele se numără și o altă monedă de 1 euro extrem de rară, emisă în Portugalia în 2008.

Te-ar putea interesa și: Moneda de la Revoluție care se vinde cu 5.000 de lei pe internet. Poți să dai și tu lovitura

Alte monede care-ți pot aduce o sumă frumoasă de bani

Și din această monedă, există foarte puține exemplare, deoarece și ea a fost rapid retrasă după lansare. Și în spatele acesteia, există o poveste de-a dreptul impresionantă. Se pare că, din cauza unei erori de editare: România și Bulgaria lipseau de pe harta Uniunii Europene, deși aceste două țări se alăturaseră în 2007. Dacă reușești să o găsești, o poți vinde cu nu mai puțin de 115 euro.

O altă monedă care-ți poate aduce sume frumoase de bani este și cea de 1 euro emisă în 2009, gravată tot cu chipul lui Albert al II-lea. La rândul ei, aceasta se vinede cu 100 de euro. Și în cazul acestei monede, motivul este același. Se pare că, au fost fabricate foarte puține bucăți.

Te-ar putea interesa și: Moneda din anii ’90 care se vinde cu peste 2.000 de euro. E specială, puţini ştiu de ce