Moneda care a ajuns să coste o mică avere. E românească, e foarte posibil să o ai prin casă
Românii au din nou emoții. Cei care se ocupă cu vânzarea de bani vechi, dar și alții, caută acum o monedă care se vinde cu bani mulți pe OLX. Așadar, care este moneda care a ajuns să coste o mică avere. E românească, e foarte posibil să o ai prin casă.
Moneda românească care valorează o avere. E posibil s-o mai ai prin casă
Un vânzător de bani vechi le-a dat idei românilor cum ar putea să pună mână pe o sumă de bani frumușică cu ajutorul unei monede românești nu foarte veche.
Moneda în cauză este din anul 1944, are valoarea de 500 de lei, este din argint și este cu regele Mihai, prețul acesteia de vânzare fiind de 250 de euro. Vânzătorul de pe OLX vinde 4 astfel de monede, iar prețul de vânzare este 1000 de euro.
Citește și: Ce monedă românească se vinde cu 470 de mii de lei
”Monede din argint pt colecție din anul 1944 , 500 lei cu Regele Mihai. Aștept oferte de preț. Mai multe detalii la telefon sau mesaj”, a scris vânzătorul de pe OLX în anunțul său.
Când a circulat moneda de 500 de lei cu regele Mihai
Moneda de 500 de lei a fost emisă între anii 1930 și 1947. Moneda este confecționată din argint, iar tipul muchiei este inscripționat, inscripția fiind: ”NIHIL SINE DEO”.
Forma monedei este circulară având un diametru de 32 de milimetri și o grosime de 1.8 milimetri. De asemenea, moneda de 500 de lei de argint are o greutate de 12 grame. Pe aversul monedei se regăsește chipul regelui Mihai, înconjurat de scrisul Mihai I Regele ROMÂNILOR.
Pe reversul monedei de 500 de lei se regăsește stema României de la vremea respectivă și înscrisurile: 1944, 500 LEI, ROMANIA. Trebuie precizat faptul că pe alte site-uri specializate în vânzări, moneda de 500 de lei cu regele Mihai se vinde cu prețuri de 50 de lei, 80 de lei și 100 de lei.
Care este prima monedă românească
Pe de altă parte, cea mai veche monedă recunoscută pe teritoriul românesc este drahma de argint. Aceasta avea o greutate de 8 grame și a fost emisă de polisul (orașul) grecesc Histria în anul 480 î.Hr.
”Ea a fost urmată și de alte emisiuni de monedă ale polisurilor grecești din Dobrogea. Geto-dacii foloseau monede macedonene, apoi au început să emită monede proprii din argint, asemănătoare cu cele ale celților, pentru ca apoi să emită celebrii kosoni de aur.
Citește și: Ce monedă românească se vinde cu 3800 de lei
De asemenea monedele romane, cum sunt denarii republicani sau imperiali, au pătruns și ele pe teritoriul Daciei, înainte chiar de ocupația romană, dar au continuat să circule și după retragerea aureliană, fiind apoi înlocuiți de monede bizantine”, scrie Wikipedia.