Moneda anilor ‘90 care valorează acum o mică avere. Caut-o repede prin sertare, te îmbogățești peste noapte

de: Daoud Andra
01 08. 2024

Chiar dacă au fost scoase de mulți ani din circulație, unele monede și bancnote valorează o avere în prezent, pentru colecționari. Este și cazul unei monede din anii ’90, care se vinde pe site-urile de specialitate cu câteva mii de euro în prezent.

Moneda veche care te poate îmbogăți

Atunci când unele monede sau bancnote sunt scoase din circulație, majoritatea oamenilor se grăbesc să scape de ele, pentru că apoi nu le vor mai putea folosi. Unii dintre ei păstrează însă câte un exemplar din monedele vechi, fie pentru propria colecție, fie pentru a le valorifica mai târziu. Dacă ai bani vechi pe acasă, este posibil ca aceștia să te îmbogățească, pentru că unele monede sunt la mare căutare printre colecționari.

Este și cazul monedei de 500 de lei, care era folosită în anii ’90 și la începutul anilor 2000. Când s-a făcut trecerea la RON, moneda de 500 de lei a fost transformată în cea de 50 de bani. Așadar, echivalentul monedei de 50 de bani de acum mai bine de 20 de ani îți poate aduce o mică avere. Pe site-urile de profil, această monedă se vinde în prezent cu 5.000 de euro.

Vezi și: BNR lansează o nouă monedă în România. Banii sunt din aur, au o însemnătate aparte

Colecționarii care nu o au sunt dispuși să plătească sume considerabile pentru a o adăuga la colecție, așa că dacă mai ai astfel de monede rătăcite prin vreun sertar sau portofel vechi și nu ai ce face cu ele, îți poți încerca norocul punându-le la vânzare pe internet.

Moneda de 500 de lei te poate îmbogăți

Noi monede au fost lansate în luna iulie

Pe lângă bancnotele și monedele aflate pe piață și care sunt folosite pentru tranzacții, din când în când, Banca Națională a României lansează exemplare ediție limitată, cu ocazia comemorării anumitor evenimente importante din intoria României. În luna iulie, BNR a lansat o colecție dedicată Jocurilor Olimpice. Monedele de 1 ban, 5 bani, 10 bani și 50 de bani au apărut pe piață pe 15 iulie.

Vezi și: A îngropat monede în jurul plantelor din grădină și ce a urmat e genial. E trucul verii 2024, trebuie să-l încerci și tu

Alături de ele a fost lansată și o medalie de argint, cu o greutate de 15,5 grame. Aceasta are pe avers un grup de alergători și torța olimpică, iar pe revers este scris numele lui George Gh. Bibescu, primul român care a făcut parte din Comitetul Internațional Olimpic. Setul cu medalia și monedele a costat 400 de lei și a fost pus în vânzare în ediție limitată, doar 5.000 de unități.