Momente cruciale pentru securitatea Ucrainei. Volodimir Zelenski, surprins în timpul unei ședințe organizate de urgență

de: Rosu Ioana
20 10. 2022

Atacurile rusești asupra infrastructurii civile a Ucrainei a creat probleme uriașe în rândul cetățenilor, multe regiuni fiind lăsate fără curent și apă. Pentru a evita ca valul de rachete și bombe lansate de Rusia în mai multe regiuni ucrainene să paralizeze întreaga infrastructură energetică a țării, Volodimir Zelenski a organizat o ședință de urgență în care a abordat cu precădere acest subiect proritar.

Pozele care anunță acțiunile de menținere a securității Ucrainei

Ca răspuns la atacurile neîncetate ale Rusiei asupra Ucrainei, Zelenski a convocat de urgență o ședință pentru a discuta despre opțiunile existente pentru a evita o defecțiune a rețelei energetice la nivel național.

În cursul serii de miercuri, pozele în care Zelesnki a fost suprins împreună cu autoritățile ucrainene au fost postate pe canalul său oficial de Telegram, având descrierea: „Discutarea paşii necesari pentru a elimina consecinţele în cazul unei defecţiuni a sistemului energetic al Ucrainei”.

Mai mult, Volodimir Zelenski a avertizat că Ucraina se pregătește să facă față tuturor situațiilor pe care le-ar putea confrunta ca urmare a atacurilor agresive din partea Rusiei. Mai mult, liderul ucrainean a menționat că există în curs de pregătire de mai multe scenarii care să contraatacae posibilele agresiuni ale inamicului.

„Lucrăm pentru a crea puncte de alimentare mobile pentru infrastructura critică a oraşelor şi satelor. Ne pregătim pentru diverse scenarii cu posibile consecinţe. Ucraina se va apăra Indiferent ce planifică şi face inamicul”, a subliniat președintele.

Potrivit anunțului făcut Serviciile ucrainene ale Situaţiilor de Urgenţă, 1.162 de localități au rămas fără electricitate, în urma atacurilor Rusiei, care au vizat infrastructuri critice ale Ucrainei.

Reacția SUA la adresa Rusiei

Săptămâna aceasta a început cu atacuri ale Rusiei asupra Kievului, fiind lansate mai multe drone kamikaze care au distrus zone rezidențiale, ucigând mai multe persoane. Tot de luni au început și atacurile asupra infrastructurii energetice, astfel că sute de orașe au rămas în beznă, în urma întreruperilor de curent electric.

În urma acestor terori provocate poporului ucrainean, SUA a condamnat dur atacurile rusești, avertizându-l pe Vladimir Putin de consecințele care vor fi suportate în urma acestor agresiuni.

Purtătoarea de cuvânt a președintelui american Joe Biden, Karine Jean-Pierre, a transmis că SUA „condamnă cu fermitate atacurile Rusiei de astăzi”, subliniid faptul că acțiunile acestui stat „continuă să demonstreze brutalitatea lui Putin”.

Prin intermediul ei, SUA a avertizat că va avea grijă ca Rusia să plătească pentru toate atrocitățile și crimele de război comise pe parcursul acestui război.

„Vom continua să impunem sancțiuni Rusiei, să-i tragem la răspundere pentru crimele lor de război”, a adăugat Jean-Pierre.