Moment sfâșietor la priveghiul lui Nicu Covaci. Ți se face pielea de găină, cutremurător gestul făcut de colegii artistului

de: Daoud Andra
07 08. 2024

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci a fost depus marți, la Filarmonica din Timișoara. Cei care l-au cunoscut sau l-au apreciat pe regretatul artist își pot lua rămas-bun de la el. La căpătâiul lui au fost și colegii din trupa Phoenix, care i-au adus un omagiu emoționant.

Ce au făcut colegii de trupă ai lui Nicu Covaci, la priveghi

Nicu Covaci s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, în urma unei suferințe îndelungate. Fondatorul trupei Phoenix urmează să fie înmormântat la Timișoara, iar cei care l-au apreciat încă mai au timp să își ia rămas-bun de la el. Sicriul alb cu trupul neînsuflețit se află la Filarmonica din Timișoara, iar oamenii mai pot merge la priveghi inclusiv miercuri, 7 august, până la ora 17:00, la Sala Capitol.

Cei care i-au fost colegi în trupa Phoenix timp de 62 de ani au mers la Timișoara, pentru a-și lua adio de la el. Artiștii au cântat, la căpătâiul lui Nicu Covaci, piesa ”Cosașii negri” și au anunțat că urmează să scoată un nou album.

”Nicu a trecut în nemurire și traiesc cu senzația că e aici, lângă mine. E un moment plin de o încărcătură extraordinară, nu pot să realizez că nu mai este printre noi. Dar va dăinui veșnic și muzică, și tot ce am realizat împreună, albume de referință, Cantafabule, SymPhoenix, Baba Novac, o viață petrecută împreună, plecarea noastră din România, întoarcerea, cum am fost primiți peste tot. Toată muzică a rămas cumva în patrimoniul muzicii românești. El zboară printre stele, va fi alături de noi toată viață. Suntem profund emoționați de tot ce se întâmplă, dar este ancorat în amintirile noastre, în sufletul nostru și cum v-am spus, e nemuritor”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ovidiu Lipan Țăndărică.

Familia a ales un sicriu alb pentru Nicu Covaci

Artistul își dorea să fie incinerat

În timpul vieții, Nicu Covaci și-a exprimat dorința de a fi incinerat, însă se pare că va avea parte de o înmormântare clasică, ortodoxă, până la urmă. Ceremonia funerară este programată să aibă loc joi, în cadru restrâns. Foștii colegi de trupă au explicat că totul se va desfășura discret, iar cei care vor să îi aducă ulterior un omagiu, îi vor putea pune o floare sau o lumânare, în locul unde va fi înhumat.

”Nu a fost ultima lui dorință, a fost dorința lui că atunci când nu mai e, să fie incinerat. Nicolae Covaci a lăsat o situație juridică complicată în spate și decizia românească, decizia creștin-ortodoxă este de a fi înmormântat (…) Având în vedere că este un eveniment privat, nu cunosc ora. Joi va fi, dar nu știm încă ora. Familia și-a dorit că acest moment să fie intim și privat. Cine îl cunoaște pe Nicu Covaci știe că niciodată nu și-ar fi dorit o îmbrânceală și o îmbulzeală, o ieftinitură, la momentul acesta. Va fi discret. Ulterior, toți fanii și apropiații, cărora le mulțumim, vor putea vizita, după ce se încheie”, au explicat membrii formației Phoenix.