Moment sfâșietor în Italia: Un copilaș îi face cu mâna bunicului aflat într-un sicriu sigilat

Italia este a doua țară din lume ca număr de îmbolnăviri și decese, traversând cea mai neagră perioadă a existenței sale. De la o zi la alta, bilanțul morților crește înfiorător, iar medicii strigă disperați după ajutoare. Sistemul medical este în colaps, iar medicii din prima linie sunt obligați să ia decizii riscante sub un nivel ridicat de stres și în timpul orelor lungi de muncă. Ei lucrează cu viteză maximă pentru a încerca să evite moartea a cât mai multor bolnavi, dar acest lucru pare de la o zi la alta, o misiune imposibilă.

Convoiul cu sicrie din Italia nu se mai oprește…

În ultimele zile, numărul morților a crescut extrem de rapid, media acestora pe parcursul a 24 de ore fiind de 700 de morți. Până la această oră sunt înregistrate 74.386 de cazuri de contaminare, la o mica diferență de China (81.218 cazuri) și 7.503 persoane decedate. Până în prezent, în Italia s-au vindecat 9.362 de persoane, iar 57.521 de oameni încă luptă cu virusul. Dintre aceștia, 3.489 de persoane sunt în stare foarte gravă. Deși este un număr extrem de mare, din păcate acesta nu exprimă realitatea. Pe teritoriul Italiei există mult mai multe persoane infectate cu coronavirus, care fie s-au vindecat singure sau au murit în case, fără măcar a apuca să se testeze.

Imaginea Italiei este apocaliptică, iar numărul deceselor a depășit cu mult posibilitățile de depozitare a sicrielor. Imaginile devastatoare, cu crematoriile și cele mai mari hale pline cu coșciuge, au făcut înconjurul lumii. În același timp firmele de pompe funebre au anunțat că se vor închide din cauza faptului că angajații s-au infectat. La fiecare jumătate de oră un cadavru este incinerat, astfel, o bună parte a Italiei a devenit un cimitir care adăpostește suferința cauzată de moartea fulgerătoare a mii de părinți, bunici, frați și surori. Potrivit unui reportaj difuzat de Washington Post, noul coronavirus a lovit această țară cu forţa unui „dezastru de proporţii istorice”.

O imagine greu de suportat a fost surprinsă în localitatea San Pietro, atunci când un băiețel aflat în brațele tatălui său făcea cu mâna către un sicriu în care se afla bunicul său, și care era preluat de militari în camioanele armatei, pentru a fi dus la crematoriu.

Această scenă a frânt inimile a milioane de oameni care reușesc să-și imagineze că în situația acestei familii îndurerate se află toate rudele victimelor, cărora le este interzis să se apropie de cele mai dragi persoane în ultima clipă.

Pompele funebre nu mai fac față. Angajații și rudele acestora s-au îmbolnăvit

Roberta Caprin, responsabilă la Generali Bergamasca, cea mai mare agenţie funerară din provincia Bergamo, a explicat că situația le-a scăpat tuturor de sub control, nereușind să mai răspundă cererii foarte mari de sicrie.

Nimeni nu și-ar fi imaginat așa ceva. O familie mi-a cerut să merg sub balconul lor, pentru că sunt în carantină și să le duc sicriul cu persoana dragă decedată, pentru a-și lua rămas bun. Nu sunt doar numere sub acele „patru scânduri”, sunt părinți, bunici, frați, oameni pe care familia nu i-a mai văzut de când au fost luați de medici la spital. Și pe care nu îi vor mai vedea niciodată„, a explicat femeia.

Aceasta povestește că tragedia pe care o trăiesc sute de mii de italieni i-a marcat viața pentru totdeauna: “Este şocant. De obicei, facem 1.300 de înmormântări pe an, dar între 1 şi 15 martie am făcut deja 500. Refuzăm jumătate din cereri şi, ca şi cum nu ar fi suficient, ne riscăm viaţa. Tatăl şi unchiul meu s-au îmbolnăvit şi împreună cu ei mulţi angajaţi.

Nu avem costume de protecţie, mănuşi şi măşti pentru că guvernul nu ne consideră categorii expuse la risc. Noaptea pentru mine nu mai există. Lucrez până târziu şi când mă culc nu închid un ochi. Funeraliile nu mai sunt meseria mea, sunt coşmarul meu„.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI