Moment istoric. Ce se întâmplă în plină pandemie. Anunțul neașteptat făcut de OMS

Moment istoric. Ce se întâmplă în plină pandemie. Anunțul neașteptat făcut de OMS
Moment istoric în pandemie: anunțul oficial al OMS

Moment istoric în contextul pandemic! Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul. Ce se întâmplă în plină criză sanitară? Cifrele spun totul și sunt o reală încurajare pentru autorități și populație.

Moment istoric în pandemie. Anunțul oficial al OMS

Sistemele sanitare naționale au administrat la nivel național 103.8 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus-19, cifră care depășește numărul infectărilor la nivel global. Astfel, numărul persoanelor vaccinate depășește în acest punct numărul persoanelor infectate cu COVID-19, conform datelor furnizate de către ministerele sănătății din întreaga lume și de Organizația Mondială a Sănătății, transmite Agerpres.

Estimările arată că doar 11 milioane de persoane au primit și a doua doză de vaccin. În majoritatea cazurilor este nevoie de două doze ale aceluiași vaccin pentru o imunizare deplină, lucru care înseamnă că cele 108.3 milioane de persoane vaccinate nu sunt și imunizate.

Țările cu cele mai multe vaccinări

SUA – 32 de milioane
China – 24 de milioane
Uniunea Europeană – 13.5 milioane
Rregatul Unit – 10 milioane

Conform cifrelor, Israelul e singura țară din lume care are puțin peste jumătate din cetățeni vaccinați doar cu prima doză, urmată de Emiratele Arabe Unite, Seychelles și din nou Regatul Unit.

Campanie vaccin anti-COVID-19 în România

Pregătirile pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 au lat amploare pe data de 8 decembrie 2020.

„Astăzi începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile medicale, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetelor județene pentru conducerea și coordonarea intervenției, care vă vor acorda tot sprijinul”
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

– Comunicat oficial

„Până în acest moment, au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare. În total, vor fi înființate, conform datelor actuale, cca 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național.

Direcțiile de sănătate publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie 2020, să transmită informațiile finale privind identificarea spațiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare, dar și privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare. Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.”
(Comunicat oficial – vaccinare-covid.gov.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI