Moise Guran revine în atenția publicului. Unde va avea emisiune, de fapt

Moise Guran revine în atenția publicului. Unde va avea emisiune, de fapt
Moise Guran revine în FM

Moise Guran a intrat în atenția publicului, cu ani în urmă, prin emisiunile jurnalistice cu teme economice. Înainte de aparițiile pe sticlă, jurnalistul a scris încă din 1994, la diferite publicați importante din pres scrisă românească. În 2016 renunța la televizune, realizând pentru o perioadă o altă emisune radio, la Europa FM. Tot în 2016 deschide o platformă online, Biziday, cu informații de actualitate, care există și astăzi.

Moise Guran revine în FM

Unul din cei mai urmăriți junraliști economici, Moise Guran, în perioada cât a realizat emisiunea ”Biziday” la Digi 24, în 2016 renunță la televiziune. Tot în aceeași perioadă realiza la Europa FM o emisune de același gen, dar și cu tematici sociale. După dispariția de pe micul ecran dezvoltă o platformă de informații de actualitate și o aplicație web, ”Biziday”.

”Ca jurnalist simt că e chestiune de luni sau ani când va fi mult mai important să mă adresez celor care primesc în timp real informaţia. De câteva luni am cooptat nişte soft-işti în echipă care au început să lucreze la un altfel de mod de comunicare. Vreau ca ştirea să ajungă în timp real

Am ajuns la concluzia că trebuie să fac ce am predicat la televizor de ani de zile. Când societatea se schimbă în jurul tău, nu poţi sta în turnul tău de fildeş. Toată lumea a înţeles că plec de la Digi24, ceea ce este fals. Voi continua să colaborez cu Digi24.”, era motivația juralistului după renunțarea la televiziune.

După o lungă perioadă în care nu a mai apărut pe nicăieri, Moise Guran, conform Paginademedia.ro, a decis să revină, dar în FM, la același post de radio, Europa FM. Fanii îl vor putea auzi cu o rubrică permanentă, difuzată în fiecare miercuri, în matinalul Europa FM, intitulată ”BiziNation”.

”Va face o analiză a principalelor evenimente care influențează din punct de vedere economic România”, era anunțul scris de Europa FM pe site-ul oficial.

Dezamăgirile jurnalistului din lumea politicii

Ceea ce avea să fie o mutare surpriză a jurnalistului, nu i-a adus satisfacții așa cum spera. Este vorba de intrarea sa în politică, în cadrul formațiunii USR, în 2019. Decizia jurnalistului îi lua prin surprindere pe fanii jurnalistului.

La momentul anunțului, Moise Guran spunea că renunță definitiv la cariera sa de jurnalist. Se pare că nu este chiar așa. În martie 2020, Moise Guran demisiona din rândurile USR, motivația sa fiind: etica intră în conflict cu deontologia.

”Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei.

Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate”, spunea Guran, la Europa FM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI