Mo Salah, despre femei: „Trebuie să schimbăm felul în care le tratăm”

Autor: Claudiu Surmei - 17:29, 18 apr. 2019
Mohamed Salah și soția sa, Magi

Mohamed Salah, unul dintre cei mai influenți oameni din lume, a vorbit public despre un subiect tabu în țara sa natală, Egipt: egalitatea dintre femei și bărbați. Starul lui Liverpool a declarat că bărbații din lumea musulmană și din Orientul Mijlociu ar trebui să schimbe felul în care tratează femeile.

Egipteanul a făcut un apel la bărbații din Egipt să își respecte mai mult soțiile. Într-un interviu acordat revistei Time, Mo Salah a vorbit deschis despre importanța egalității dintre femei și bărbați. „Cred că trebuie să schimbăm felul în care tratăm femeile în cultura noastră. Nu este opțional”, a declarat atacantul de 26 de ani.

El a mai spus că a observat cum sunt tratate femeile în cultura lui și în Orientul Mijlociu și și-a schimbat modul de a gândi în ceea ce privește egalitatea de gen. „Susțin femeia mai mult decât o făceam înainte, pentru că simt că merită mai mult decât îi oferim în acest moment”, a mai spus fotbalistul.

Mo Salah, întâmpinat de soția Magi și fiica Makka
Mo Salah, întâmpinat de soția Magi și fiica Makka

Mo Salah se simte presat de succes

Salah a precizat că a simțit  presiune în momentul în care a devenit un model pentru generații, dar asta l-a făcut să se simtă mândru și să muncească mai mult pentru a deveni un fotbalist de succes. „Faptul că sunt primul egiptean în această situație, că nimeni nu a mai reușit asta până acum… e ceva diferit”, a adăugat „faraonul.”

Mo Salah a reușit să califice prin golurile sale echipa națională de fotbal a Egiptului la Campionatul Mondial 2018, pentru prima dată după o absență de 28 de ani la turneul final. Fotbalistul a devenit emblematic în Egipt și în regiune și a spus că fanii din Orientul Mijlociu îl consideră „fiul lor.”

Egipteanul a fost inclus de Time în lista cu cei mai influenți 100 de oameni din lume în 2019. Celebritatea a venit cu un preț pentru Mo Salah. Fanii din lumea arabă îl critică des, considerând că starul lui Liverpool este prea „libertin” pentru un musulman.