Modul genial în care poți găti dovleceii. Gustarea pe care o știu puține gospodine

de: Alexandru Ramnic
30 06. 2021

Te-ai plictisit de mâncarea pe care o ai în frigider și nu știi ce preparat nou să mai încropești? Ei bine, iată că avem câteva idei bune pentru tine. Dacă îți plac dovleceii, gospodinele și gospodarii din România îți dezvăluie cel mai tare truc ca să pregătești o gustare delicioasă și savuroasă.

Modul genial în care poți găti dovleceii

Atunci când nu mai știi ce mâncare să gătești, gospodinele vin cu soluția, ca de fiecare dată. Uită de ciorbe, tocănițe și alte preparate greoaie. Pentru că suntem în plin sezon estival, românii preferă mâncăruri mai ușoare, orice pentru a suporta mai bine temperaturile ridicate tipice acestei perioade.

Cum să prepari o gustare rapidă și delicioasă folosindu-te doar de dovlecei. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • sare;
  • piper negru măcinat;
  • mărar;
  • 170 g de brânză topită;
  • ulei vegetal;

Mod de preparare:

Dovleceii se prepară foarte repede. Pentru început, tot ce trebuie să faci este să feliezi dovleceii și ceapa în formă de cubulețe mici, iar apoi dai prin răzătoare un morcov.

Apoi, toarnă puțin ulei vegetal într-o tigaie adâncă, dată la foc mediu. După ce uleiul s-a încălzit, se adaugă ceapa feliată și se prăjește pentru circa 2 sau 3 minute. În continuare se adaugă morcovul dat prin rozătoare și se toarnă încă puțin ulei. Morcovul și ceapa se prăjesc complet, iar amestecul se condimentează, după gust, cu sare și piper negru măcinat.

Mai departe, dovleceii feliați se încorporează în amestecul ieșit și se amestecă foarte bine, după care trebuie să așteptăm doar 2 sau 3 minute. Acoperă tigaia cu un capac și las-o pe foc încă 10-12 minute.

Nu uita să amesteci din când în când compoziția. După ce timpul s-a scurs, se ridică, apoi, capacul și se adaugă piper și sare după gust. Lasă totul la prăjit pentru prăjiți încă 2-3 minute pentru a elimina apa din amestec.

Scoate tigaia de pe foc și lăsați pe 1 oră pentru a se răci. Între timp trebuie să toci mărarul și să feliezi brânza topitâ în formă de cubulețe. Se vor pune, pe rând, în blender jumătate din compoziția ieșită, cubulețele de brânză topită, mărar și deasupra ultima jumătate din amestecul anterior preparat.

Dă totul la blender pentru 3-4 minute. La final, tot ce trebuie să faci este să feliezi o jumătate de pâine și să ungi tartinele cu pasta ieșită. Îți garantăm că rezultatul va fi delicios, iar cei dragi vor savura gustarea pregătită de tine.