Moderna, anunț de ultimă oră despre vaccin. Tot ce știam se schimbă radical

Moderna va livra 20 de milioane de doze de vaccin in SUA

Compania farmaceutică Moderna a făcut un anunț de ultimă oră despre vaccin, astfel că tot ce știam se schimbă radical. Moderna susține că vaccinul său dezvoltat împotriva coronavirus are potenţial de a asigura o imunitate pentru timp îndelungat. În plus, compania a anunnțat că pregătește 20 de milioane de doze pentru distribuirea vaccinului, anul acesta, în SUA. Ce anunță Moderna despre efectele secundare.

Moderna anunță că pregătește 20 de milioane de doze pentru SUA. Ce a anunțat compania în privința efectelor secundare ale vaccinului anti-COVID-19

Moderna, compania farmaceutică care a anunțat că a făcut vaccinul anti-COVID a anunțat că pregătește 20 de milioane de doze pentru a le ditribui în America, în acest an. Compania anunță că că vaccinul asigură o imunitate durabilă împotriva virusului ucigaș.

Compania a anunţat că, potrivit studiilor realizate de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din America, participanţii la prima fază a testelor clinice au dezvoltat “nivele înalte de anticorpi neutralizanţi” pentru o perioadă de 3 luni după prima doză şi de două luni după cea de-a doua doză, relatează agerpres.ro.

Moderna susține că vaccinul oferă o imunitate durabilă

Studiul a mai relevat de asemenea că vaccinul are “potenţialul de a oferi o imunitate durabilă” împotriva virusului ucigaș, fără să provoace efecte secundare semnificative după două luni de la administrare.

Aceste date provizorii din Faza 1 sugerează că mRNA-1273, vaccinul nostru candidat împotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizanţi durabili la toate grupele de vârstă, inclusiv adulţi maturi şi vârstnici”, mai informează Moderna.

De asemenea, Moderna a anunţat că speră să aibă disponibile 20 de milioane de doze din acest vaccin pentru SUA la sfârşitul acestui an şi între alte 100 şi 125 de milioane de doze, care vor fi disponibile pe tot globul pentru sfârşitul primului trimestru al anului viitor.

Din acestea, între 85 şi 100 de milioane de doze vor fi distribuite în SUA şi între 15 şi 25 de milioane vor fi distribuite în restul lumii.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din America (FDA) ar putea da autorizaţie de urgenţă companiilor Pfizer şi Moderna la jumătatea acestei luni, astfel încât va putea fi demarată prima fază a campaniei de vaccinare anti-coronavirus la sfârşitul acestei luni.

De asemenea, americanii speră ca în iunie anul viitor să fie extinsă reţeaua de distribuţie şi disponibilitate a vaccinului pentru a începe campania de imunizare a populaţiei la nivel general.

Compania americană Moderna a anunțat că vaccinul său împotriva coronavirusului, despre care spune că are o eficiență de 100% pentru cazurile grave de boală, a fost făcut în două zile.

Pe 11 ianuarie 2020, autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus, iar două zile mai târziu, pe 13 ianuarie, Institutul Național de Sănătate și oamenii de știință din Moderna au finalizat secvența pentru mRNA-1273, denumirea oficială a vaccinului Covid-19 al americanilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI