Moartea unui tânăr de 21 de ani, învăluită în mister. Unde a fost găsit, după ce toți credeau că s-a înecat

de: Ștefan R. Apostol
03 08. 2020

De cele mai multe ori inconștiența poate genera adevărate drame. La fel s-a întâmplat cu un tânăr de 21 de ani, dispărut în urmă cu două săptămâni, după o aventură cu prietenii la o baie în Lacul Oașa.

Moartea unui tânăr de 21 de ani, învăluită în mister

Conform informațiilor autorităților, dar și a prietenilor tânărului de 21 de ani, acesta ar fi sărit în apă și la câteva minute după striga după ajutor, unul din prietenii ar fi sărit să0l ajute dar fusese deja înghițit de ape. „Nu a strigat. Doar a ieșit o dată cu capul și cu mâinile în sus, după ajutor. Era vânăt la față”, povestea unul din martorii prezenți la tragicul incident.

Unde a fost găsit, după ce toți credeau că s-a înecat

De la tragicul eveniment au trecut două săptpmâni, timp în care jandarmii montani l-au tot căutat, dar totul a fost în zadar. Într-un final, confomr declarațiilor reprezentatului jandarmilor montani, a fost găsit pe celălalt mal al lacului, la două săpătmâni de la încident.

Moartea unui tânăr de 21 de ani, învăluită în mister. Unde a fost găsit, după ce toți credeau că s-a înecat

”Este un tânăr de 21 de ani, din Gârbova, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 17.07.2020. La examinarea sumară a cadavrului, care se afla în stare de putrefacţie, nu au fost identificate urme de violenţă. Acesta va fi transportat la SML, pentru necropsie şi stabilirea cauzei morţii. Cercetările sunt continuate”, a precizat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

La momentul incidentului au fost angrenate în căutarea tânărului forțe din cadrul Jandarmeriei Alba, aceștia încercând să-l găsească timp de două săptămâni. Conform purtătorului de cuvânt IPJ Alba, Luminița Prodan, coprul acestuia fost descoperit de jandarmii din Șușag, pe malul opus, entru a ajunge la acesta, jandarmii fiind nevoiţi să ocolească o porţiune a lacului, prin pădure. Primile investigații arată că acesta ar fi reușit să iasă pe mal, dar, cel mai probabil, cauza morții ar fi fost hipotermiei, autoritățile declarând că, de-abia după autopsie, se va stabili cu exactitate cauza morţi.