Mită ascunsă la Permise și RAR Suceava. Suma colosală, ascunsă în ligheane și găleți

Mită ascunsă la Permise și RAR Suceava. Suma colosală, ascunsă în ligheane și găleți
Percheziții la Directia de Permise Suceava

Procurorii DNA au descoperit aproape 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în unii dintre pereți, în timpul perchezițiilor care au avut loc joi, la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la locuințele unor angajați.

Polițiștii au descoperit un milion de euro în urma unor percheziții la colegii lor de la Permise Suceava. Unde erau ascunși banii

Procurorii DNA au efectuat joi mai multe percheziții la unele instituții de stat, precum și la mai mulți angajați ai acestora. Astfel organele de control au descins, joi, la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, la RAR și la mai multe locuințe ale angajaților acestor instituții.

În urma acestor percheziții, anchetatorii au descoperit nu mai puțin de 1 milion de euro, bani care au fost găsiți pițiti în ligheane, găleți și chiar în unii dintre pereții caselor luate la puricat de către polițiști.

Dosarul vizează fapte de corupție din 2018 și până acum

Astfel, anchetatorii au făcut un pas importamt în documentarea unui dosar care vizează fapte de corupție din perioada 2018-2020.

Pe lângă mita luată pentru permisele auto, acțiunea a vizat și o rețea de angajați de la Permise, RAR și polițiști care de ani de zile facilitează la Suceava înmatricularea mașinilor de lux furate din toată Europa.

Cât costa un permis auto la Suceava

Mita pentru un permis era cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro, iar banii erau apoi ascunși de către angajați în ligheane și găleți, sau ascunși în pereți, după cum l-a dus pe fiecae capul să-i ascundă.

Acțiunea demarată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava a vizat nouă instituții publice. Pe lângă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava, anchetatorii au descins și la sediul Registrului Auto Român Suceava. De aici au fost ridicate mai multe acte ce vor fi analizate de procurorii DNA Suceava.

Polițiștii au descins la 67 de adrese

În dimineața de joi, 26 noiembrie, anchetatorii au descins, în total, în 67 de locații din București, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Bistrița.

Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA pun in executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”, a spus Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI