Misterul crucilor gigant apărute pe drumul dintre București și Sibiu. De ce nimeni nu recunoaște amplasarea lor
Persoanele care ajung prin Vâlcea vor fi uimite de descoperirile făcute pe traseu. În apropiere de Brezoi și Milcoiu, pe DN 7, în județul Vâlcea, se pot observa dou cruci gigantice, care măsoară 10 m. Acestea au fost construite fără autorizație. Foarte multă lume se înterabă cum au apărut acestea dar și cine le-a construit.
Cum au apărut cele două cruci gigantice?
Prima poate fi observată într-o parcare de la marginea DN7, în apropierea unei benzinării din localitatea Milcoiu. Această cruce ar fi fost montată de proprietarul unui teren, la inițiativa unui părinte de la Mănăstirea Sfântul Pantelimon, din Drăgășani. Informația a fost confirmată de viceprimarul comunei.
Mai mult, se pare că monumentul nu a fost instalat de propietarul terenului ci de un constructor. De cealaltă parte, constructorul a negat că ar fi instalat crucea, dar a povestit că o persoană al cărui nume nu îl cunoaște l-a abordat rugându-l să sape o groapă pentru o cruce a bisericii. Lucru pe care l-a făcut, spune el, benevol.
O altă cruce asemănătoare, care măsoară 10 metri a mai fost observată și lângă un hotel-restaurant din comuna Brezoi. Contactați de jurnaliști, reprezentanții ambelor primării au declarat că, în ambele cazuri, că este vorba despre amplasamente ilegale pe terenuri private, care ar fi fost instalate la inițiativa unor fețe bisericești.
Mai mult, se pare că autoritățile au încercat să dea și de urmă făptașului, însă fără rezultat. Până la momentul actual, nu a putut fi identificat autorul inițiativii.
Te-ar putea interesa și: Cea mai aglomerată şosea din România. Nu, nu este cea de pe Valea Prahovei. Drumul pe care şoferii stau ore în şir
Ce spun reprezentanții Bisercii Ortodoxe Române?
De cealaltă parte, reprezentanții Bisercii Ortodoxe Române spun că orice monument public, mai mare sau mai mic, cu sau fără semnificație religioasă, ridicat pe un teren nu aparține Bisericii.
„Orice monument public, mai mare sau mai mic, cu sau fără semnificație religioasă, ridicat pe un teren care (nu) aparține Bisericii, e rodul unei inițiative care are în spate un autor omenesc identificabil. Patriarhia Română/ Arhiepiscopia Bucureștilor nu oferă aprobări pentru ridicarea unor monumente din eparhiile care sunt autonome administrativ. În cazul menționat, misterul poate fi elucidat de autoritățile locale, bisericești sau nu“, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Te-ar putea interesa și: De ce se face cruce când treci pe lângă o biserică. Ce semnifică gestul, de fapt. Puţini credincioşi ştiu