Mister total în jurul dispariției Amaliei, tânăra care a dispărut din fața blocului în București. Cum a fost găsită de polițiști

de: Ionuț Vieru
11 10. 2024

După două zile de căutări intense și momente de panică, Amalia, o tânără de 18 ani din București, dispărută în mod misterios, a fost găsită într-un parc din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu. Cazul a tulburat atât familia fetei, cât și comunitatea locală, generând speculații și temeri privind răpirea tinerei. Întâlnirea cu oamenii legii a fost șocantă, căci fata se afla într-o stare de inconștiență și nu-și amintea nimic despre cum a ajuns acolo.

Dispariția misterioasă a Amaliei

Amalia a fost văzută ultima oară miercuri, în fața unui bloc din sectorul în care locuia, în București. Potrivit mamei sale, fata plecase de acasă cu intenția de a cumpăra un energizant de la un magazin din apropiere. Însă, după ce a părăsit locuința, tânăra nu a mai revenit, iar drumul ei s-a oprit brusc.

„A plecat doar cu portofelul în care avea 10-15 lei. Nu avea telefon, nu avea chei, nimic. Am crezut că se întoarce imediat, dar de atunci nu am mai auzit de ea”, a declarat mama fetei.

Aceasta a povestit că Amalia, care se pregătea intens pentru școala de șoferi, nu și-a dorit să iasă din casă, dar a acceptat în cele din urmă să meargă până la magazin, vizavi de blocul lor.

Vecinele care se aflau în fața blocului au fost ultimele persoane care au văzut-o pe Amalia în viață, relatând că tânăra s-a îndreptat către stradă, însă nu a ajuns niciodată la magazinul vizat. De acolo, firul poveștii s-a rupt, iar familia și prietenii fetei au început să o caute disperat, temându-se de ce era mai rău.

Salvarea surprinzătoare

La două zile după dispariția Amaliei, un copil a dat alarma. Într-un parc din Călugăreni, județul Giurgiu, la zeci de kilometri de București, tânărul a recunoscut-o pe Amalia și a contactat autoritățile. Oamenii legii au ajuns rapid la fața locului și au găsit-o pe tânără pe o bancă, într-o stare de inconștiență, incapabilă să ofere detalii despre ce s-a întâmplat în acele două zile.

Conform primelor declarații, Amalia nu își amintește nimic legat de modul în care a ajuns în parcul din Giurgiu. Starea sa de confuzie ridică multe semne de întrebare, iar autoritățile încearcă acum să afle dacă tânăra a fost victima unei răpiri sau dacă a fost drogată.

„Nu știe cum a ajuns acolo și nici nu își amintește ce i s-a întâmplat în acea perioadă”, au declarat surse din anchetă.

În prezent, fata urmează să fie supusă unor teste medicale și psihologice pentru a se stabili dacă a fost victima unui abuz sau dacă a fost drogată.

Reacția mamei Amaliei: Suspiciunea unei răpiri

Imediat după găsirea fetei, mama Amaliei a fost chemată pentru a fi audiată la secția de poliție, exprimându-și convingerea că fiica sa a fost răpită. Femeia consideră că amploarea cazului și atenția mediatică au forțat pe eventualii răpitori să o elibereze pe tânără.

„Cred că cine a luat-o s-a speriat când a văzut că dispariția ei a stârnit atât de mult interes. Sunt sigură că a fost răpită, nu există altă explicație”, a declarat mama îndurerată.

Femeia a povestit că întreaga familie a căutat-o fără oprire, iar dispariția bruscă a Amaliei a adâncit sentimentul de neliniște. „Am umblat prin tot Bucureștiul în noaptea aceea, dar nu am găsit nicio urmă. Nu știam ce să cred, dar era clar că nu a plecat de bunăvoie”, a mai spus mama fetei.

Ancheta continuă: Poliția caută răspunsuri

Autoritățile investighează acum toate pistele posibile pentru a elucida acest caz. Ancheta se concentrează pe stabilirea circumstanțelor în care Amalia a ajuns în Giurgiu și dacă a fost victima unui act de violență sau răpire. În paralel, specialiștii medicali vor stabili dacă tânăra a fost supusă unor tratamente necorespunzătoare sau dacă a fost drogată.

Cazul Amaliei a stârnit îngrijorări la nivel național, iar autoritățile sfătuiesc familiile să fie vigilente și să acorde o atenție sporită siguranței celor dragi. Disparițiile misterioase, cum este și cazul de față, pun în lumină necesitatea unor măsuri mai stricte de protecție și de intervenție rapidă în situațiile de urgență.

În timp ce tânăra se recuperează sub supravegherea medicilor, familia ei speră ca poliția să ofere răspunsuri cât mai curând pentru a înțelege ce s-a întâmplat în acele două zile de coșmar.