Mirel Rădoi a făcut marele anunț! Cine ar fi cel mai potrivit selecționer pentru naționala României

Mirel Rădoi a făcut marele anunț! Cine ar fi cel mai potrivit selecționer pentru naționala României
Mirel Rădoi: ”Ar fi cel mai bun pentru această poziție”

După meciurile de calificare actualul selecționer, Mirel Rădoi, și-a atras critici și s-a pus problema demiterii sale. Deși Rădoi era dispus să plece după dezastrul produs, nu a fost lăsat să plece. Președintele FRF a declarat că nu se pune problema debarcării acestuia de la cârma Naționalei. Acum România se pregătește de două meciuri amicale cu Georgia și Anglia, în luna iunie.

Viitorul lui Mirel Rădoi la Națională

După succesele surprinzătoare cu Naționala U21 de a ajunge până în sferturile de finală la Campionatele Europene, pasul către Naționala mare era previzibil. Odată ajuns la cârma acesteia Mirel Rădoi a încercat să insufle noilor săi elevi principiile de joc instaurate cu succes la tineret.

Numai că dezastrul din campania de calificare la Mondialele din Quatar a pus sub mari semne de întrebare capacitatea sa ca antrenor. Cu toate astea oficialii FRF declarau că nu se pune problema demiterii lui Mirel Rădoi de la Națională. În această perioadă au apărut și zvonuri referitoare la un posibil înlocuitor pentru Rădoi, unul posibil fiind Cosmin Olăroiu.

Trebuie să recunoaștem că există deja presiune pusă pe umerii tânărului selecționer Mirel Rădoi. În același timp se așteaptă rezultate bune și în cele două amicaluri pregătite pentru luna iunie. Primul meci va fi cu Georgia pe 2 iunie, ulterior, pe 6 iunie, România întâlnind echipa Angliei. În aceste zile, aflat în cantonament, Mirel Rădoi a vorbit cu presa despre situația sa la Națională.

”Eu am întocmit un raport de activitate în care explic despre tot ce s-a întâmplat pe toată durata șederii mele la națională.

Nu l-am înaintat deocamdată. După plecarea mea de la echipa națională îl vor primi, dar cu o singură condiție. Îmi doresc ca acest lucru să nu fie făcut public.”, declara astăzi Mirel Rădoi.

”Ar fi cel mai bun pentru această poziție”

În același dialog cu presa s-a pus și problema randamentului jucătorilor din ultimele meciuri, dar și despre o posibilă debarcare a sa de la Națională. Printre numele vehiculate a apărut, din nou, și numele lui Cosmin Olăroiu.

”Nu vă ascund faptul că m-am gândit la demisie după rezultatele din primele meciuri ale campaniei de calificare la Campionatul Mondial. De altfel, acesta a fost mereu felul meu de a lucra. Sincer, nu am nicio problmă cu cine va veni după mine, dacă noi vom decide să plecăm.

Cosmin Olăroiu? Este cea mai bună variantă. Nu că mi-e prieten, dar ca antrenor nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este o soluție ideală. Dar nu contează numele. Contează să fie ceea ce trebuie pentru România.”, a subliniat selecționerul Mirel Rădoi.

Cosmin Olăroiu nu vrea postul de antrenor

Olăroiu a mai avut șansa de a veni pe banca Naționalei, când Răzvan Lucescu ocupa acest loc. De altfel Olăroiu a fost categoric acum, în privința preluării echipei, declarând:

”N-am cum să mă gândesc! Dar pentru mine ar fi o onoare să antrenez echipa națională a României. Dacă se va ivi această posibilitate, nu voi spune nu. Dar în momentul de față e mai mare nevoie de un antrenor tânăr, așa cum e Mirel, cum a fost Cosmin, decât de un antrenor ca mine sau ca Răzvan.

Echipa noastră are nevoie să crească, iar acești oameni tineri o pot face să crească odată cu ei. Pentru că ei sunt dornici de performanță.”, declara Cosmin Olăroiu la GSP.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI