Mircea Dinescu, jefuit de o bandă din Dolj. Ce i-au zis polițiștii când l-au chemat la secție EXCLUSIV
Poet, scriitor, publicist și om de televiziune, Mircea Dinescu (70 de ani), prezentatorul emisiunii “Poezie și Delicatețuri” (Prima TV), are un mare of, după ce turma de 70 de capre, de la proprietatea lui din Cetate, judeţul Dolj, i-a fost furată. Ciobanul a ridicat din umeri, Poliția nu l-a găsit pe făptaș, și a vrut să îi dea, la schimb, alte capre. Despre toate acestea, Mircea Dinescu ne-a povestit, într-un interviu exclusiv pentru playtech.ro
“Nu am acceptat să intru în posesia unor capre care nu fuseseră niciodată ale mele, chiar dacă Poliţia îmi tot dădea ghes să fac asta. Până la urmă, m-am resemnat cu pierderea lor”
Mircea Dinescu, mai nou vedetă Prima TV, ne-a povestit despre tristul eveniment: “Aveam, cu vreo zece ani în urmă, o turmă de capre. Îmi cumpărasem 70 de exemplare, le trecusem prin tot felul de examene medicale şi de înregistrare a animalelor, aşa cum spune legea, şi mă gândeam în felul meu că poate voi descoperi cu ajutorul lor şi partea bună a creşterii animalelor. Mai ales că şi ciobanul mi-era cunoscut!”, și-a început el confesiunea. Fericirea poetului Mircea Dinescu nu a durat însă mult. La scurt timp, toate cele 70 de capre au dispărut din ograda sa, de parcă nici n-ar fi existat vreodată:
“Nu m-am dat bătut cu una cu două. Am vorbit cu ciobanul, care m-a asigurat că nu are nicio implicare în povestea asta, aşa că m-am dus chitit la Poliţie, la Craiova. Oamenii m-au ascultat şi mi-au promis că vor încerca să mă ajute. Peste câteva zile, am primit un telefon de la ei, spunându-mi să vin să-mi iau caprele acasă”, mai spune Mircea Dinescu.
Încântat de modul prompt în care se mişcase Poliţia, Mircea Dinescu s-a grăbit să reintre în posesia caprelor sale. Dar nu mică i-a fost dezamăgirea. Caprele găsite nu erau ale lui, fiindcă poetul nu şi-a regăsit pe urechile animalelor însemnele sale de proprietar.
“Nu am acceptat să intru în posesia unor capre care nu fuseseră niciodată ale mele, chiar dacă Poliţia îmi tot dădea ghes să fac asta. Până la urmă, m-am resemnat cu pierderea lor, dar mă bucur şi azi că am avut tăria să nu iau caprele altuia. Cât despre caprele mele, aş spune că le-a mâncat poporul român. Sau, cine ştie cine, altcineva!”, și-a continuat Mircea Dinescu povestirea.
Mai târziu, a aflat că prin zonă umblau tot felul de bande, care îşi făcuseră un obicei din a fura animalelor oamenilor din bătătură, pe care mai apoi le vindeau, la sud de Dunăre.
”Am renunţat să mai cresc animale, după povestea asta cu caprele, care mi-a lăsat un gust amar. Mai am doar câteva orătănii mici, găini, prin curte”
Impresionat de necazul marelui poet, un vecin i-a bătut la poartă: ”Acesta venise să-mi dăruiască doi iezi. M-a surprins plăcut gestul acestui consătean şi i-am oferit, drept troc, căci în partea asta de lume se practică aşa ceva, schimbul în natură, ceva vin, produs pe moşia mea!”, adaugă el.
Mircea Dinescu a decis să renunţe la creşterea animalelor mari, la conacul din Cetate: “Azi, cumpăr totul de aici, din zonă. Fac asta de ceva ani buni, deci cam ştiu de la cine merită să iau şi de la cine nu. Am renunţat să mai cresc animale, după povestea asta, cu caprele, care mi-a lăsat un gust amar. Mai am doar câteva orătănii mici, mă refer la găini, prin curte!”.