Minune în plină pandemie covid. S-a arătat în țara în care mii de români fac pelerinaj
Ministerul Sănătății din Israel a declarat sâmbătă că rata infectărilor cu COVID-19 a scăzut în țara sfântă cu 95,8% în rândul celor care au făcut rapelul cu Pfizer.
Minunea după haos. Rata infectărilor cu COVID-19 a scăzut în Israel în rândul celor care au făcut rapelul cu Pfizer
Serul Pfizer s-a dovedit a avea o eficiență de 95,8% în prevenirea infectării cu noul virus la două săptămâni după efectuarea rapelului, o eficiență de 99,2% în prevenirea formelor severe și 98,9% în prevenirea decesului. Potrivit datelor adunate până în ziua de 13 februarie, imunizarea este eficientă și la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze. 91,9% pentru a preveni infectarea, 96,4% în privința prevenirii formelor grave și 94,5% pentru a preveni decesul.
„Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc”, a declarat sâmbătă, într-un comunicat de presă, directorul general din Ministerul Sănătăţii, Hezi Levi.
Valul 2 de COVID-19 a provocat dezordine în Israel
CBN News transmitea în iulie 2020 că, deși în primele zile Israelul a fost dat ca exemplu pozitiv în lupta contra noului virus, al doilea val a provocat haos în țară. Rața șomajului urcase vertiginos și protestele în stradă se înmulțeau. Mii de demonstranți protestau împotriva modului în care guvernul a gestionat criza sanitară. Câteva mii de israelieni se adunaseră la Tel Aviv pentru a protesta față de lipsa de susținere a autorităților pentru cei care au rămas fără loc de muncă.
„Nu mai lucrăm de cinci luni! Din nefericire, cei mai mulți nu am primit niciun ajutor din partea guvernului israelian, iar aceasta este o tragedie reală. Cum poți să îți hrănești familia și să îți plătești angajații după cinci luni cu venit zero?”, spunea un cetățean.
Într-o încercare de a oprit recesiunea economică, premierul Netanyahu a promis ajutoare: „Am dat ordin pentru demararea imediată a negocierilor între reprezentanții angajaților și deținătorii de afaceri, pentru a putea rezolva problemele”. Un oficial spunea că țara se află la un pas de carantină totală, în timp ce unele zone greu încercate de boală intraseră deja în carantină:„Respectăm acele decizii pentru că pentru noi fiecare viață contează, nu este vorba doar de niște cifre. Vrem să ne asigurăm că toată lumea este în siguranță acasă”.
Populația era bulversată fiindcă guvernul transmitea semnale contradictorii. De pildă, atunci când Knessetul a anulat hotărârea de a închide bazinele și sălile de gimnastică. Toate acțiunile au dus la o scădere drastică în sondaje pentru Netanyahu. În aprilie, 20% dintre israelieni erau nemulțumiți de felul cum gestionează criza. Numărul s-a dublat în vara acelui an, ajugând la 61%.