Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune când va fi estimat apogeul crizei în România

Ministrul Sănătății, despre apogeul crizei din România

Ministrul Sătătății aduce noi informații despre situația grea pe care o traversăm de căteva zile bune. Când preconizează Victor Costache că va fi apogeul crizei în România?

Ministrul Sănătății estimează apogeul crizei în România

Ministrul Sănătății a anunțat, în cadrul unui interviu acordat la Digi24, situația actuală. Victor Costache a susținut că tocmai a sosit un transport cu materiale pentru spitalele din România. Acesta a declarat și faptul că România a început să producă echipamente de protecție și măști, iar că dincolo de pacientul 4.000 infectat cu coronavirus, restul cazurilor ușoare vor fi tratate la domiciliu. Se pare că în aproximativ o lună românii se vor putea folosi de măști de protecție confecționate la Sibiu. De asemenea, s-a demarat și producția de combinezoane în județul Sibiu și Maramureș. Victor Costache nu a reușit, însă, să-i liniștească pe români per total, pentru că a declarat că abia peste 10 zile se va vedea șirul clar al situației și posibilul viitor număr al îmbonăvirilor.

„Dacă vom depăși 400 de cazuri, pacienții cu forme ușoare vor fi tratați de acasă. În Timișoara se preferă un anumit tip de tratament, în București sunt două scheme terapeutice. Specialișii noștri se întâlnesc prin videoconferință și discută. Nu e nimeni la adăpost de acest virus. Mască trebuie să poarte toți cei care sunt simptomatici”, a adăugat sursa citată.

Mministrul Sănătății, despre apogeul crizei din România. Când crede Victor Costache că va crește enorm numărul persoanelor infectate cu COVID-19?
Mministrul Sănătății, despre apogeul crizei din România. Când crede Victor Costache că va crește enorm numărul persoanelor infectate cu COVID-19?

„Este greu de anticipat, depinde de….”

„În București stăm bine, din acest transport vor fi privilegiate cele două spitale din Capitală. Nu este o boală complicată, este o boală care consumă foarte multe resurse logistice. Trebuie să avem foarte multe medicamente și materiale sanitare ca să evităm îmbolnăvirea rapidă a populației. În jur de 1.700 de paturi libere avem la cele două spitale din țară. Este greu de anticipat când vom atinge punctul maxim al crizei, depinde de fluxul care vin din străinătate. Vom putea răspunde cam în 10 zile la această întrebare. Dar Guvernul a luat măsuri bune, devreme”
Victor Costache

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI