Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important. Când vor reveni românii la o viață „cvasi-normală”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important. Când vor reveni românii la o viață „cvasi-normală”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important. Când vor reveni românii la o viață "cvasi-normală"

Ministrul Sănătății a anunțat cu bucurie, dar și cu reținere, faptul că România se afla pe o pantă descendentă de o săptămână, ceea ce înseamnă că lucrurile o pot lua în direcția bună, atâta timp cât oamenii vor păstra în continuare măsurile de prevenție recomandate de autorități.

Când vor începe românii să se apropie de normalitatea vieții de dinainte

După o astfel de lovitură la nivel mondial, cu siguranță că viața nu va mai putea reveni la normal prea curând. Cu toate acestea, Nelu Tătaru încurajează cetățenii și estimează că la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, românii ar putea avea o viață „cvasi-normală”, respectând în continuare regulile de rigoare.

Ministrul Sănătății a declarat la B1TV faptul că vineri se va evalua situația pe ultimele două săptămâni, analizând evoluția sau involuția pandemiei din momentul relaxării restricțiilor. Potrivit acestuia, tot vineri se va analiza, dacă va fi cazul, un nou set de reguli și relaxări pentru cetățeni.

Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări. Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. (…) În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid”, a afirmat Nelu Tătaru.

În ce condiții se vor deschide terasele

În cadrul aceleiași intervenții, ministrul a fost întrebat condițiile în care vor fi deschise terasele, pe data de 1 iunie, iar acesta a precizat  că măsura va fi luată la nivel naţional, incluzând ca măsuri de prevenții obligatorii păstrarea unei distanţe fizice de siguranţă și accesul pe bază de rezervare, pentru a avea control asupra identității persoanelor, în cazul unor posibile infectări.

Nelu Tătaru a anunțat cu acest prilej că vor exista controale severe și recomandă multă prudență în spațiile comune. Acesta recomandă patronilor d elocaluri dezinfectarea după fiecare client.

Organele de control, vor fi acolo fiindcă ne aşteptăm ca la o măsură de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor că avem şi un impact asupra numărului de cazuri”, mai susţine ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI