Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre noi măsuri de relaxare. Când vom scăpa de masca de protecție în spații închise

Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre noi măsuri de relaxare. Când vom scăpa de masca de protecție în spații închise
Ioana Mihăilă, despre renunțarea la masca de protecție în birouri

Ioana Mihăilă a vorbit în cursul zilei de luni despre situația actuală a pandemiei și despre următoarele etape de relaxare. Aceasta susține că lucrurile vor evolua treptat, în funcție de situația epidemiologică din diferite perioade. Ministrul Sănătății consideră, de aemenea, că mai este loc de diferite relaxări, atâta timp câ pericolul este redus, iar medicii constată în urmz studiilor că nu există riscuri.

„Evoluția pandemiei ne permite măsuri de relaxare”

În cursul zilei de luni, Ioana Mihăilă a fost prezentă la Palatul Parlamenului, acolo unde a fost întrebată dacă recomandă ca angajații deja vaccinați să poată să-și dea masca jos în birou. Ministrul Sănătății susține că măsurile trebuie luate treptat, însă, ar putea fi de acord cu limitarea măștilor în birouri, atâta timp cât toți angajații sunt imunizați.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a declarat aceasta.

Aceasta a mai adăugat faptul că în această perioadă, situația epidemiologică ne permite să avem câteva măsuri de relaxare.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”,a mai adăugat ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă, atacată de vicepreședintele PSD

În cursul zilei de luni, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost atacată de Sorin Grindeanu în plenul Camerei Deputaților, acuzând-o că a “întocmit un pseudoraport pervers și tocălos“, făcând referire la decesele Covid-19. În replică, aceasta a acuzat partidul PSD pentru politizarea pandemiei și nu în ultimul rând, pentru cei trei miniștri ai partidului, acuzați de corupție”.

„În final, spuneţi că vă pasă de oameni, dar alegeţi să politizaţi drama celor care au murit, care au suferit sau care au avut pe cineva drag în familie. Vorbiţi despre banii din Consilii de Administraţie şi funcţii la stat, dar aţi avut în ultimii 10 ani trei miniştri anchetaţi şi condamnaţi pentru corupţie.

Nu vom începe o vânătoare a vinovaţilor, dar avem la dispoziţie informaţiile necesare pentru a lua măsurile care se impun şi avem dovada că sistemul are sincope. Reforma este necesară şi asta vrem să facem. Reformă în sistemul de sănătate”, a concluzionat Ioana Mihăilă, după mai multe dispute cu reprezentanții PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI