Ministrul Eucației, anunț de ultimă oră despre întoarcerea elevilor la ore în toamnă. Cum ar putea fi afectată de valul patru al pandemiei
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre revenirea în bănci din toamnă, dacă situația epidemiologică o permite. Acesta se arată optimist în acest sens, dezvăluind că o parte dintre elevi a început deja să se vaccineze.
Când se reîncepe școala cu prezență fizică
Sorin Cîmpeanu a vorbit marți seară despre situația actuală din școli privind rata mică de infectare și numărul încurajator de persoane vaccinate. Șeful de la Educație susține că data de revenire în bănci este 13 septembrie, exceptând situația în care România va fi lovită de valul patru al pandemiei.
În prezent, profesorii reprezintă una dintre categoriile de persoane care s-a vaccinat în număr mare, 60%, în timp ce elevii au început și ei imunizarea anti-Covid-19.
„Sperând cu toții că nu vom avea un al patrulea val, sigur că, pe 13 septembrie, toată lumea va reveni la școală cu prezență fizică. Avem astăzi 127.000 de tineri din categoria de vârstă 12-19 ani vaccinați, un procent important.
La categoria 12-15 ani avem aproape 10.000 astăzi, dintr-un total de 829.000 de copii cu cârsta între 12 și 15 ani. Totalul celor care au vârsta între 16 și 19 ani este 820.000. (…) 117.000 din 820.000, deci aproape 15%, sunt vaccinați.
Vor fi mai mulți. Deci, e un motiv de optimism pentru reluarea școlii cu prezență fizică în condiții de siguranță începând cu 13 septembrie”, a dezvăluit Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.
Ce se va întâmpla cu subiectele de la Evaluarea Națională în acest an
Sorin Cîmpeanu a afirmat în cadrul aceleiași intervenții că subiectele pe care elevii le vor avea de rezolvat la Evaluarea Națională vor fi adaptate după materia pe care aceștia au reușit să o asimileze în condițiile școlii online, având în vedere că nu a putut fi parcursă în totalitate , așa cum prevedea programa școlară stabilită initial.
Ministrul a dat asigurări că subiectele de la examene vor fi similare cu cele pe care elevii le-au rezolvat la testele de antrenament, astfel că structura examenului ar trebui sa le fie familiară.
„Subiectele vor fi adaptate la specificul acestui an școlar total atipic. Vor fi la fel cum au fost testele de antenament, cunoscute deja, vor fi conform unei tematici care a fost anunțată în urmă cu trei luni.
Gradul de dificultate nu va fi nici mai mare, nici mai mic, dar materia a fost adaptată. Spre deosebire de anul trecut, nu au fost scoase porțiuni compacte din materie, ci colectivele de profesori la disciplinele de examen au făcut efortul de a extrage acele noțiuni pe care le-au considerat mai puțin relevante”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.