Ministrul Educației, decizie de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu elevii

Minsitrul Educației, decziie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu elevii?

Decizie de ultimă oră din partea ministrului Educației. Ce se va întâmpla cu elevii în această perioadă? Cum explică Monica Anisie ultima decizie controversată?

Ministrul Educației, nouă decizie care-i privește pe elevi

Achiziția de măști de protecție pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, dar și pentru întreg corpul profesoral și personalul din școli a fost anulată de Ministerul Educțaiei, conform g4media.ro. Acest lucru se întâmplă la doar 10 zile de la revenirea elevilor pe băncile școlii pentru ultimele recapitulări pentru cele mai importante examene din viața lor. Ministerul este obligat prin lege să le asigure participanților la Examenul Național și Bacalaureat siguranța potrivită în contextul crizei sanitare. Întrebat de către Edupedu.ro dacă măștile vor ajunge la timp, Luminița Barcani (secretarul de stat responsabil cu achiziția) a declarat că toată lumea se străduiește ca această obligație să fie îndeplinită până pe data de 2 iunie. În acest context, se dorește cumpărarea a minimum 15 milioane, maximum 17 miliaone de măști de protecție prin cadrul procedurilor de negociere.

De ce s-a anulat procedura? 

„Am anulat procedura [de achiziție de măști prin negociere fără publicare prealabilă, procedură accelerată prevăzută de legea achizițiilor publice – N.Red], de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști [17 milioane de măști, potrivit primului Caiet de sarcini – N.Red.], după care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi”
Monica Anisie

Achiziția măștilor de protecție pentru elevi, profesori și personalul școlii, anulate de către Ministerul Educației
Achiziția măștilor de protecție pentru elevi, profesori și personalul școlii, anulate de către Ministerul Educației

Explicațiile Monicăi Anisie

Rep: De ce ați întârziat lansarea achiziției? În caietul de sarcini spuneți că există o notă din 28 aprilie 2020 în care sunt enumerate categoriile de produse care urmează să fie achiziționate de MEC pentru continuarea studiilor, printre care și măști. Achiziția a avut loc abia pe 19 mai. De ce aproape o lună întârziere?

Monica Anisie: Au fost de îndeplinit anumite condiții, din punct de vedere procedural. Iar Legea 55 [care prevede obligativitatea ca Ministerul Educației să le asigure tuturor elevilor și profesorilor măști de protecție – N.Red. ] a apărut abia pe 15 mai și abia în această lege apare obligația ca Ministerul Educației să cumpere măștile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI