Ministrul Educației, anunțul care le dă fiori părinților. Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor mai putea ține masca pe față

Ministrul Educației, anunțul care le dă fiori părinților. Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor mai putea ține masca pe față
Ministrul Educației, anunțul care le dă fiori părinților. Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor mai putea ține masca pe față Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat în cursul zilei de ieri ce se va întâmpla cu elevii care nu vor mai putea sta cu masca pe față după un anumit timp de purtat. Potrivit acesteia, situația este una subiectivă, astfel că fiecare profesor va decide dacă îi va permite să scoată sau nu masca.

Începutul de an școlar, o ecuație cu multe necunoscute

Multă lume, dar în special părinții, se tem de cum se vor desfășura orele de curs, în condițiile în care elevii vor fi obligați să poarte masca de protecție pentru mai multe ore.

Elevii, obligati sa poarte masca de protectie
Elevii, obligati sa poarte masca de protectie

După cum bine știm, majoritatea persoanelor adulte întâmpină probleme în purtarea măștii pe termen lung, dar mai ales când este vorba de un copil. În urmă cu o zi, Monica Anisie a abordat acest subiect, după ce Raed Arafat a susținut cu două zile înainte că cine nu va purta mască va fi dat afară din clasă.

”Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv. Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă”, a declarat Monica Anisie.

Ce vor face elevii daca își pierd sau își rup masca

Medicul Alexandru Rafila face recomandări importante înainte cu patru zile de începerea școlii. Acesta susține că este vital ca fiecare școală să aibă stocuri de măști, necesare în cazul în care copiii le vor pierde sau le vor rupe pe cele de acasă.

“Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe – este o chestiune care se va întâmpla – o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg – sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare – nu știu cea mai bună soluție.

Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a declarat medicul, la Digi24.

De asemenea, Raed Arafat, le-a transmis părinților și profesorilor să respecte regulile de protecție cu rigurozitate, încă din prima zi a începerii școlii. Acesta consideră că o încurajare a copilului vizavi de regulile ce trebuie respectate va ajuta o evitare a transmiterii noului coronavirus în masă.

„Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”, a declarat acesta la același post de televiziune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI