Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre noul an școlar. Ce se va întâmpla la toamnă

de: Iulian Pavel
25 07. 2021

Ministrul Educației a făcut declarații de ultimă oră privind anul școlar care urmează să înceapă din septembrie 2021.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre noul an școlar

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre creșterea cazurilor de covid-19 în Capitală, dar și despre posibilele măsuri restrictive care s-ar putea lua în urma valului patru al pandemiei.

Ministrul Educației spune că școlile nu vor mai fi închise în timpului valului 4 al pandemiei, iar asta pentru că școala cu prezență fizică are mai multe beneficii. Sorin Cîmpeanu a spus că un eventual val din toamnă nu va fi la fel de agresiv ca celelalte, astfel încât să se închidă școlile.

Sorin Cîmpeanu este de părere că prezența fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate pe plan educațional și social, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

“Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică.

Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătăţirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor,

dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice”, a explicat Cîmpeanu.

Școlile nu se mai închid

El a mai spus că un eventual nou val de covid-19 nu va fi la fel de agresiv ca celelalte, așa că școlile vor rămâne deschise, cel mai probabil.

“Permiteţi-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal,

care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.