07 apr. 2020 | 10:21

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Ce trebuie să știe toți elevii care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat

Știri generale
Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Ce trebuie să știe toți elevii care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat

Ministrul Educațieie, Monica Anisie, a anunțat luni seară anularea simulările pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat. Aceasta a menționat că simulările cu care erau obișnuiți toți elevii au fost înlocuite cu testele de antrenament destinate elevilor claselor a VIII-a și a XII-a.

De unde pot fi descărcate testele de antrenament

Ministrul Educației a explicat că noua metodă de teste de antrenament a fost adoptată în contextul în care simulările care ar fi avut loc la nivel național, nu mai pot fi susținute.

Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare”, a menționat aceasta.

Monica Anisie a sugerat, de asemenea, ca testele de antrenament să fie rezolvate sub supravegherea cadrului didactic de la clasă, sau cel puțin, acesta să evalueze rezultatele testelor precum și efectuarea corectă.

Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a continuat aceasta.

Profesorii vor avea concediu de odihnă pe perioada vacanței de Paște

Monica Anisie a explicat că sugestia pe care le-a dat-o profesorilor a fost ca aceștia să-și ia concediu de odihnă pe perioada vacanței, astfel elevii nu vor mai beneficia de sprijinul cadrelor didactice în perioada 3 aprilie-21 aprilie.

În contextul studiului de acasă pe perioada pandemiei de coronavirus, ministrul Educației susține că peste 60% dintre elevi continuă orele de studiu pe platformele online, potrivit ultimelor date furnizate de Minister, iar înghețarea anului școlar este exclusă în aceste condiții.

Suntem conştienţi că nu toţi elevii au posibilitatea de a avea acces la învăţarea online şi studiile pe care le-au făcut chiar şi reprezentanţii elevilor în ultima perioadă, dar şi cele realizate de către Ministerul Educaţiei arată că peste 60% dintre elevi îşi continuă învăţarea de acasă în spaţiul online. Este o provocare atât pentru profesori, cât şi pentru elevi”.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro