Ministrul din Austria, o nouă reacție uluitoare după ce a refuzat România în Schengen: „Mafia traficanților reacționează”
Ministrul austriac de interne din Austria, Gerhard Karner, cel care a refuzat accesul României în Schengen, a avut o nouă reacție uluitoare. Acesta a anunțat controale prelungite la granițe de teama „mafiei traficanților”.
Austria se protejează împotriva migrației. Ce măsuri a anunțat Gerhard Karner, cel care a refuzat intrarea României în Schengen
Austria tremură de frica migranților. Teama de migranți este o temă importantă în această perioadă, mai ales că politicienii austrieci, în contextul alegerilor care vor avea loc, încearcă să câștige voturi.
Acum, cel care a refuzat intrarea României în Schengen, ministrul de Interne din Austria, Gerhard Karner, a anunțat că prelungeşte controalele de la frontiera cu Slovacia cu încă 30 de zile, până la 26 ianuarie, de teama migranților, conform agenției APA.
Republica Cehă a luat aceeași măsură
Măsura a fost dispusă după ce Republica Cehă a hotărât miercuri, la rândul ei, să prelungească controalele de identitate la graniţa cu Slovacia tot cu 30 de zile.
Gerhard Karner consideră măsura ca fiind necesară pentru că altfel, în lipsa ei, „mafia traficanţilor” ar reacţiona imediat şi şi-ar devia traseele spre țara lui.
Câți migranți a respins Austria în patru luni
De asemenea, controalele de la frontiera cu Slovacia au fost impuse încă de la sfârşitul lui septembrie, timp în care au fost arestaţi la frontieră 19 traficanţi de fiinţe umane şi mai mult de 800 de persoane au fost oprite să traverseze ilegal graniţa, mai anunță APA.
În tot contextul în care în Austria urmează alegeri, politicienii au prezentat la Bruxelles cinci condiţii care ar trebui implementate de urgenţă la nivel european, în lupta contra migranților.
Ce măsuri crede Austria că ar trebui luate împotriva migrației
”- Statutul de protecţie pentru persoanele vinovate de infracţiuni trebuie să poată fi mai uşor revocat;
– Comisia Europeană trebuie să înfiinţeze şi să finanţeze un proiect-pilot pentru proceduri de azil rapide la graniţele externe ale UE.
– Comisia Europeană ar trebui să plătească pentru intervenţiile poliţiei în străinătate ce vizează combatarea migraţiei ilegale. Totodată, ţările de la graniţele externe trebuie sprijinite suplimentar în ce priveşte protecţia frontierelor, în special cu mijloace financiare pentru viitoare proiecte de infrastructură (de exemplu, un gard la graniţa Bulgariei cu Turcia);
– Comisia Europeană ar trebui – similar cu directiva privind expulzările – să elaboreze o „directivă privind returnarea”;
– Procedurile de azil în state terţe sigure vor trebui facilitate – un model precum cel urmat de Danemarca şi Marea Britanie”, sunt cele 5 măsuri propuse de Austria la Bruxelles.