Ministrul Afacerilor de Interne, declarații șocante după atentatul cu bombă de la Arad: „România este o țară sigură”

de: Rosu Ioana
31 05. 2021

În cursul acestei dimineți, Lucian Bode a făcut noi declarații cu privire la moartea tragică a omului de afaceri arădean, Ioan Crișan. În urmă cu două zile, bărbatul a murit în urma unei explozii urmate de un incendiu, după ce în mașina acestuia a fost plasată o bombă, chiar sub scaun. Potrivit minsitrului Afacerii de Interne, acest caz este singular, motiv pentru care cetățenii români nu au motive să se teamă pentru siguranța lor.

„Nu este vorba de acțiuni pregătite în serie”

Lucian Bode a vorbit în această dimineață despre siguranța României, în contextul în care, sâmbătă, un om de afaceri a murit în mașina sa după detonarea unei bombe aflate sub scaunul șoferului. Ministrul a explicat că românii nu au motive să nu se simtă în siguranță, acest posibil atentat fiind unicul caz care s-a soldat cu moartea cuiva.

În plus, acesta a ținut să aducă în atenția publică profesionalismul care îi recomandă pe specialiștii care se ocupă de acest caz, demarând mai multe achete care să-i conducă la mâna criminală din spatele acestei acțiuni.

“În istoria post-decembristă a României, au mai fost tentative de infracțiune de omor, prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate. Astfel, vorbim de un caz singular.Cunosc modul de operare și de acțiune al instituțiilor statului român.

Nivelul de implicare, profesionalismul lor… vorbim de un caz singular și, în paralel de o acțiune a celor mai buni specialiști, spun încă o dată că România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie ș.a.m.d., cum am văzut că încearcă să se spună în spațiul public. Vinovații vor fi identificați și judecaț’”, a dezvăluit Lucian Bode.

Ludovic Orban, despre atentatul cu bombă de la Arad

Fostul premier al României a transmis primele declarații după tragedia de la Arad, unde omul de afaceri, Ioan Crișan, și-a pierdut viața arzând ca o torță. Acesta a susținut că țara noastră este ferită de astfel de incidente, fiind apărată de cele mai profesioniste instituții

“România a fost ferită, o lungă perioadă de timp, de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură.

România are instituţii profesioniste care veghează la apărarea siguranţei. Nu se află despre câte astfel posibile evenimente, atentate sau alte lucruri au fost prevenite, dar în mod evident România a fost ferită de astfel de atentate”, a declarat sâmbătă liderul PNL.

De aceeași părere este și eurodeputatul Siegfried Mureşan , care a dezvăluit că acest accident a fost izolat, iar siguranța celorlați 20 de milioane de români nu este pusă în pericol, țara noastră ocupând locuri fruntașe pe lista țarilor sigure din Europa.

„Va trebui văzut. Dar un accident nu afectează siguranţa de ansamblu a cetăţenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranţă în graniţele ţării şi în toate statisticile privind siguranţa cetăţeanului, în momentul de faţă, România ocupă locuri fruntaşe în comparaţie cu celelalte ţări ale UE. Acest incident singular şi izolat nu afectează siguranţa de ansamblu a cetăţenilor în toate colţurile ţării”, a dezvăluit acesta.