Schimbare de ultimă oră la Evaluarea Națională! Ce vor primi elevii de clasa a VIII-a după ce predau foaia de examen

de: Rosu Ioana
17 06. 2020

Surpriză pentru elevii clasei a VIII-a care vor susține astăzi proba scrisă la Matematică, în cadrul examenului de Evaluare Națională 2020. Ministerul Educației a anunțat că au fost adoptate în premieră măsuri de siguranță în ceea ce privește aflarea rezultatelor la Evaluarea Națională.

Reguli noi la Evaluarea Națională 2020

Ministerul Educației a stabilit ca anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, elevii clasei a VIII-a să primească rezultatele la probele de Limba și Literatura Română și la Matematică online. Astfel, toți elevii care vor susține astăzi proba la Matematică vor primi în momentul predării foii de examen un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, pe data de 27 iunie, pentru a afla cum s-au descurcat la primul examen important din viața lor.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Pe data de 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00, iar în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 19:00, dar şi pe 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00, se vor putea depune contestaţiile. Pe 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Cum se va desfășura examenul la Matematică în cadrul Evaluării Naționale 2020

Examenul la Matematică a început la ora 9:00, iar în fiecare sală de clasă, la această oră s-au deschis plicurile sigilate cu subiectele multiplicate pe care elevii claselor a VIII-a trebuie să le rezolve.

Potrivit Edu, timpul alocat rezolvării subiectelor este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele vor fi monitorizate audio-video. Pe foile de examen se va scrie doar cu cerneală sau pasta albastră.

Pentru proba de astăzi, elevii au voie să intre și cu instrumente de desen, dar și cu creion pentru realizarea desenelor și a schemelor. Potrivit edu.ro, elevii nu au voie să folosească în timpul examenului calculatoare.

De asemenea, elevii care vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, potrivit metodologiei anunțate pe edu.ro.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările. Trei elevi vor rămâne în sală până la predarea ultimei lucrări. După ce termină lucrarea de examen, elevii numerotează foile sub îndrumarea asistenților, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini (de exemplu, sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini).

Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenți. După încheierea numerotării, elevii predau asistenților lucrările, potrivit digi24.

Subiectele la Matematică vor fi făcute publice imediat după încheierea examenului. Baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro la ora 15:00.