Mii de pensionari, bani mai puțini. E scandal imens în România

Mii de pensionari din Constanța, păcăliți cu banii

Aproape 4.000 de penionari au fost păcăliți cu banii. Scandal uriaș în Constanța, după ce inspectorii ANPC au găsit nenumărate nereguli la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.

Scandal uriaș în Constanța, după ce mii de pensioanari au primit bani mai puțini

Inspectorii de la Autoritatea Pentru Protecția Consumatorului au găsit foarte multe nereguli la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Constanța. Aceștia au demarat controlul în urma unor reclamații din partea unora dintre vârstincii care au fost păcăliți. ANPC arată că inspectorii au depistat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Municipiul Constanța numeroase nereguli, printre care nefurnizarea în cadrul contractelor de împrumut a unor informații precontractuale, nefurnizarea unui exemplat original al contractului de împrumut la momentul semnării contractului, perceperea în cadrul contractelor de împrumut unui cost intitulat „tipizate” sau nerespectarea legii în ceea ce privește modalitatea de calcul a ratei lunare.

„Practici comerciale incorecte interzise prin prevederile Legii nr. 363/2007, prin perceperea unor dobânzi mai mari decât cele care au fost aduse la cunoștința consumatorilor și prin perceperea cuantumului dobânzii în avans, integral din suma imprumutată, și a diferenței de fond de cotizare integral din suma împrumutată, în cazul în care este solicitat un împrumut mai mare decât limita fondului de cotizare, sume de bani pentru care se calcula și percepea dobândă fără a fi puse la dispoziția consumatorilor”
Inspectorii ANPC

Mii de pensionari din Constanța au fost păcăliți
Mii de pensionari din Constanța au fost păcăliți. Scandal imens după ce inspectorii ANPC au descoperit tot

Cel puțin 3748 de pensionari au fost păcăliți

  • Inspectorii ANPC au depus cercetarea practicilor comerciale incorecte și restituirea sumelor de bani lipsă începând cu data de 01.01. 2020. De asemenea, sancțiunile adresate instituției s-au ridicat la 20.000 de lei.

„Privind diferite aspecte sesizate ce ţin de organizarea statutară a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Constanța vor fi sesizate instituţiile competente”, a transmis ANPC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI