02 feb. 2021 | 08:24

Mihai Șora, mesaj uluitor după moartea bebelușului din Suceava: ‘Nu e un boț de carne’

Știri generale
Mihai Șora, mesaj uluitor după moartea bebelușului din Suceava: ‘Nu e un boț de carne’
Drama de la Suceava în vizunea lui Mihai Șora

Cazul bebelușului decedat, după botez, la Suceava, a făcut multă vâlvă în media și societatea românească. O sumedenie de voci din spațiul public au reacționat pe marginea acestui subiect, printre aceștia și celebrul Mihai Șora.

Drama de la Suceava în vizunea lui Mihai Șora

Filozoful MIhai Șora, ajuns la venerabila vârstă de 101 ani, este una dintre cele mai puternice voci ale protestelor românești din ultima perioadă. Alături de un alt celebru personaj, profesorul universitar Bălăceanu-Stolnici, sunt cele mai importante figuri ale acestor ultime veacuri.

Cazul bebelușui decedat la Suceava nu a rămas fără ecouri, atât în presă, cât și în spațiul public. Folozoful Mihai Șora, într-o postare pe contul său de Facebook, a luat atitudine față de drama întâmplată zilele acestea la Suceava, declarând:

”Un copilaș abia născut este o făptură fragilă. Un mănunchi de viață și lumină, nu un boț de carne pe care să-l sucești. Pe care să-l răstorni, să-l învârtești până socotești tu că ți-ai îndeplinit „sarcina“.

„Întreita cufundare“ nu înseamnă să îneci pruncul. Nimic nu este mai străin de taina botezului decât rigiditatea unor gesturi făcute mecanic, fără înțelegerea miracolului care este puiul acela de om din mâinile tale. Dumnezeu să odihnească sufletul nevinovat al copilului, să aline durerea părinților și a preotului.”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Cazul de la Suceava a intrat în atenția procurorilor

Drama decesului bebelușului de o lună și jumătate, de la Suceava, a intrat deja în atenția autorităților. Preotul acuzat în această dramă, Alexandru Mazarache, în vârstă de 44 de ani, spun oficialii bisericii, va trebui să aștepte rezultatele finale ale necropsiei, după care se vor lua măsurile ce se impun. În același timp, autoritățile au dat o declarație de presă, în care declară:

“Trebuie să aşteptăm rezultatele necropsiei, apoi să analizăm cu atenţie imaginile filmate, fiindcă la orice ceremonie de acest fel există şi fototografii şi filmări”, a declarat el a spus Comisarul şef de Poliţie Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, pentru Impact.ro.

Conform informațiilor, pe surse, se pare că micuțul Iustin, se născuse prematur. Aceleași surse au mai declarat redacției Impact.ro, că medicii de la Spitalul Judeţean au reuşit să scoată din corpul micuţului circa 200 de mililitri de apă. În cazul în care preotul Alexandru Mazarache este găsit vinovat, riscă șapte ani de închisoare. Dacă va fi acuzat de omor prin imprudenţă, pe lângă închisoare, riscă să fie exclus și din rândul Bisericii Ortodoxe Române.

”Vom aştepta şi rezultatul necropsiei care ne va arăta dacă micuţul avea în interior apă sau lapte. Biserica va lua o decizie abia la finalizarea anchetei. Înaintea încheierii acesteia orice decizie ar fi arbitrară. Vom aştepta şi rezultatul necropsiei care ne va arăta dacă micuţul avea în interior apă sau lapte.

Caz în care înseamnă că acesta a fost hrănit înainte. Se mai procedează aşa, pentru a linişti copilul înainte de administrarea tainei botezului”, a declarat pentru impact.ro Ionel Doru Budeanu, părinte-protopop.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro