Mihai Gâdea, reacție tranșantă după demiterea lui Vlad Voiculescu: ”E foarte interesant faptul acesta”

Mihai Gâdea, reacție tranșantă după demiterea lui Vlad Voiculescu: ”E foarte interesant faptul acesta”
Dan Barna, liderul USR, interimar la Ministerul Sănătății

Știrea acestei zile este demiterea lui Vlad Voiculeescu și a Andreei Moldovan de la Ministerul Sănătății. Decizia, una așteptată de altfel, a avut parte și de comentarii în spațiul public. Printre cei care au salutat demiterea celor doi s-a numărat și Mihai Gâdea. USR a reacționat imediat, convocând o ședință de urgență.

Jurnalistul Mihai Gâdea salută decizia premierului Cîțu

Premierul Florin Cîțu anunța astăzi înaintarea ordinului de demitere către Kaus Iohannis. Decizia a declanșat deja discuții aprinse în cadrul coaliției de guvernare.

De cealată parte, jurnalistul Mihai Gâdea a salutat decizia într-o intervenție telefonică la Antena 3. Jurnalistul, împreună cu alți formatori de opinie, au scos la iveală multele neregului făcute de Vlad Voiculescu la Minister. Astăzi declara:

„Ce se întâmplă în acest moment este un lucru care trebuia să se întâmple. Sunt prea multe scandaluri, prea multe erori, prea multe gafe. Prea multe minciuni și sigur că premierul trebuia să facă asta de ieri, de alaltăieri.

Trebuia să facă asta din momentul în care ministrul nu știa ce protocol există pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19 și a ieșit în fața presei și s-a făcut de râs. Din acest moment nu mai e vorba de Vlad Voiculescu, aici e vorba de Guvernul României și e vorba de România”, a explicat Mihai Gâdea la Antena 3.

Demiterea lui Vlad Voiculescu a avut ca efect decizia USR de a discuta posibilitatea ieșirii din coaliția de guvernare. La această oră liderii USR s-au strâns într-o ședință în care se dezbate această situație.

Conform surselor, USR și PNL negociaseră demiterea lui Voiculescu, cu condiția ca Andreea Moldovan să rămână pe loc. Numai că Premierul Cîțu a decis demiterea amândorura.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu.

Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunțat premierul.

Dan Barna, liderul USR, interimar la Ministerul Sănătății

Odată cu anunțul demiterii s-a stabilit ca interimatul ministerului să fie preluat de Dan Barna, vicepremier în actuala guvernare. Rămâne de văzut dacă această decizie va rămâne în picioare sau nu.

La finalul zilei se așteaptă o decizie din partea USR. Una pe marginea viitorului ministru la Sănătate și poate chiar ieșirea din actuala coaliție de guvernare.

Surse din guvern spun că tensiunea este la cote maxime și că există posibilitatea dizolvării coaliției formate din PNL USR PLUS și UDMR. Rămâne de văzut care va fi decizia USR în cursul zilei de astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI