Mihai Gâdea, informații șoc la Antena 3. Omul din USR care câștigă aproape 500.000 de euro

Mihai Gâdea, informații șoc la Antena 3. Omul din USR care câștigă aproape 500.000 de euro
Mihai Gâdea a aruncat bomba aseară la Sinteza Zilei

Jurnalistul MIhai Gâdea și-a obișnuit telespectatorii fideli ai emisiunii „Sinteza Zilei” cu dezvăluiri incendiare despre diferitele figuri politice din România. În cadrul ediției de aseară a făcut exact acest lucru, venind cu dezvăluiri despre un politician USR. Documentele aduse ca dovadă au demonstrat că afirmațiile făcute de jurnalist sunt cât se poate de adevărate. Numele USR-istului în cauză este cel al consilierului Vlad Alexandru Mixich.

Vlad Alexandru Mixich, de la medic la consilier USR

Pentru cei mai puțin familiarizați cu numele consilieruli USR Vlad Alexandru Mixich, acesta are un CV impresionant. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, Vlad Alexandru Mixichc deține și un masterat în politici de sănătate în cadrul universității London School of Economics and Political Science.

De-a lungul timpului a câștigat și câteva burse internaționale în domeniul politicilor de sănătate. Cele mai importante au fost cele primite din partea Eisenhower Fellowship și Humphrey-Fulbright Fellowship.

Fost jurnalist la Digi24, unde a realizat materiale de anchetă în domeniul sănătății, în 2016 devine vicepreședintele al Agenției Naționale a Medicamentului. Mâna dreaptă a fostului ministru la sănătate Vlad Voiculescu, a deținut și funcții importante în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

În 2019 Parlamentul European îl mandatează ca membru cu drepturi depline în cadrul  genției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă. Un an mai târziu, în 2020, Vlad Alexandru Mixich devine component al consiliului director al Alianței Europene de Sănătate Publică.

Mihai Gâdea aruncă bomba. Câștigă aproape 500.000 de euro ca și consilier

Odată cu accederea la putere a USR-PLUS, devine prim-consilier al ministrului Vlad Voiculescu, dar și expert-consilier pe probleme de investiții pentru câteva spitale regionale ce sunt în plan de a fi construite.

Conform unor documente prezentate în ediția de aseară a emisiunii „Sinteza Zilei”, pe lângă alte situații cel puțin ciudate, Mihai Gâdea a scos la iveală care sunt câștigurile reale ale USR-istului Vlad Alexandru Mixich. Conform jurnalistului, cu toate chelutielile decontate, Vlad Alexandru Mixich câștigă 457.000 de euro pe lună.

„Când citești asta te gândești că cei de la Banca European de Investiții au văzut lumina românească și au spus ‘de astfel de oameni avem nevoie’. Numai că în momentul în care intri un pic mai adânc vei descoperi o serie întreagă de lucruri spectaculoase. Domnia sa face consultanță pentru trei spitale regionale care se vor construi în România. În urma consultanței pe care o face spitalele nu s-au făcut.

Hai să ne uităm la suma pe care domnia sa o încasează ca expert consultant. Acest document ne arată totalul veniturilor pe care le are: 457.000 de euro, dar vestea bună pentru domnul Mixich este că toate cheltuielile domniei sale sunt de-asemenea decontate: merge cu avionul, se decontează. O serie întreagă de cheltuieli îi sunt decontate”, a spus aseară Mihai Gâdea la „Sinteza Zilei”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI