Mihai Gâdea a răbufnit! Reacția incredibilă a directorului Antena 3, după ce Clotilde Armand a tăiat finanțarea a 4 mari spitale

Mihai Gâdea a răbufnit! Reacția incredibilă a directorului Antena 3, după ce Clotilde Armand a tăiat finanțarea a 4 mari spitale
Clotilde Armand declară război spitalelor din Sectorul 1

Noul primar de la Sectorul 1 face ce face, și reușește să genereze noi scandaluri în primărie. Primul scandalcu fima de salubrizare a fost generat prin refuzul plăților de către Clotilde Armand. Acum unul nou generează controverse, polemici și oprobiul societății civile.

Clotilde Armand declară război spitalelor din Sectorul 1

În urmă cu două zile, fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, trăgea un semnal de alarmă asupra noilor intenții enunțate de Clotilde Armand. În 2 februarie, anunța pe pagina sa de Facebook intenția primarului Clotilde Armand de a tăia subvențiile către spitale.

”(…) primarul validat al celei mai bogate comunități și-a propus să scape de cele patru spitale pe care le are în administrare.

în ședința de mâine există un proiect de hotărâre. Acesta propune scoaterea lor din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1”, scria fostul primar.

În ședința de ieri Clotilde Armand, fără să țină cont de niciunul din consilierii PNL, PSD, a decis să oprească investițiile către cele patru mari spitale din sectorul domniei sale. Spitalele în discuție, sunt după cum urmează:

  • Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca,
  • Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri,
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”,
  • Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Același fost edil, la finele zilei de ieri, în plin scandal scria pe Facebook că Probabil că vor fi lăsate să ajungă în buza colapsului, pentru a fi „salvate” prin privatizare. Și cred că această „rețetă” va fi aplicată multor alte spitale de stat din România. Lucrurile, fără a lua în considerare aecastă declarație, arată exact în această direcție, a privatizării. De altfel colegul de partid al doameni Clotilde Armand, vlad Voiculescu, indirect, se pare că același lucru declară.

Mihai Gâdea acuzații dure la adresa primaruli Sector 1

Aseară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea a discutat amplu cu invitații săi despre acest nou declarat război. Cel al primarului Clotilde Armand și spitalele din Sectorul 1. Printre invitați s-a numărat un beneficiar direct al deciziei primarului, și anume MOnica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, și Alexandru Ulici, managerul Spitalului de copii Grigore Alexandrescu.

„Faptul că ne plăteau utilităţile este un lucru foarte important şi, vă daţi seama ce utilităţi sunt la un spital. Fiecare spital avea anual o alocaţie bugetară. Din banii respectivi noi făceam un raport cu ce ne trebuie şi făceau ei [primăria].

Într-un an, ne-au cumpărat generator electric, este un lucru extraordinar. Este o gafă politică extraordinar de mare, urâţeşte atât de mult poziţia unui primar şi partidul din care face parte. Nu se poate să tai un ajutor pe care l-ai făcut [în trecut]”, a spus Monica Pop.

Dacă cei doi reprezentanți ai spitalelor afectate de decizie au reacționat ponderat, în schimb, realizatorul emisiunii, MIhai Gâdea a pornit o avalanță de acuzații și critici dure la adresa doameni Clotilde Armand, de altfel oprobiul fiind aprobat de cei din platoul emisiunii ”Sinteza Zilei”.

Clotilde a taiat banii spitalelor din Sectorul 1, lăsându-le fără finanţare. În ce ţară trăim?, scria Gâdea pe contul să de Facebook, iar reacțiile internauților nu au fost așteptate prea mult.

Noul scandal iscat de Clotilde Aramand, nu face altceva decât să dovedească intențiile USR de destabilizare și de ducere spre derizoriu a sistemului de administrație din primării. Cei aflați în platoul emisiunii lui Mihai Gâdea au spus că este necesară o intervenției clară a soceității în acest caz și de anulare a deciziei.