Mihai Eminescu – întreaga operă. Aplicația e, în sfârșit, disponibilă

de: Iorgu Ianusi
01 03. 2019

Aplicaţia Mihai Eminescu – întreaga operă este disponibilă atât pentru telefoanele Android, cât și pentru iOS. Proiectul, anunțat încă din Anul Centenar – România 100 – a fost lansat.

Este rezultatul colaborării mai multor experți, cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni. Ei au fost sprijiniți financiar de Asociația „NeamUnit”.

Deși promovat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale – 15 ianuarie , ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu – proiectul a fost disponibil cu o ușoară întârziere. Astfel, utilizatorii de Android au avut acces la aplicație din 21 februarie, iar utilizatorii de iOS au putut accesa baza de date din 27 februarie.

Această primă versiune a aplicației „Mihai Eminescu – întreaga operă” are următorul cuprins:

1. Poezii (I-V)
2. Literatura populară (VI)
3. Proza literară (VII)
4. Teatru (VIII)
5. Publicistică (IX-XIII)
6. Traduceri filosofice (XIV)
7. Fragmentarium și Addenda (XV)
8. Corespondența (XVI)

Mihai Eminescu, aplicația pentru iubitorii de poezie și literatură

Aplicația este pusă la dispoziție gratuit și poate fi descărcată pe dispozitivele inteligente. Aceasta permite accesul la opera poetului național dar și informații privind anul de publicare ori privind orașul în care au fost prima dată tipărite.

„Aplicația are un motor de căutare relativ flexibil, axat pe cuvinte cheie sau expresii, care funcționează atât în interiorul fiecărui volum, cât și în întreaga operă. Totodată, există o bază de date, numită căutare avansată, unde întreaga operă poate fi grupată după localitatea în care a fost tipărită prima oară, anul primei publicări sau după volumul ediției de față.” Pagina oficială de Facebook a aplicației

Prin aplicația „Mihai Eminescu – întreaga operă”, reprezentanții Academiei Române vor să apropie tineretul de opera poetului național prin accesarea tehnicii moderne.